Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’da 1 Milyar XRP Daha Serbest Kaldı: Satış Baskısı Yaratacak Mı?

Kripto para piyasasının köklü projelerinden Ripple’ın emanet sisteminin bir parçası olarak kilitlenen 1 milyar adet XRP’nin kilidi açıldı.

Ripple şirketi tarafından escrow (emanet) sistemine kilitlenen 55 milyar XRP‘nin 1 milyarlık kısmı 1 Haziran itibariyle serbest bırakıldı. Aralık 2017‘de Ripple tarafından hayata geçirilen bu sistem dahilinde 55 milyar XRP, 55 ay boyunca her ay 1 milyar tanesi serbest bırakılmak üzere escrow sistemine kilitlenmişti. Şirket bu sistemi Ripple piyasasına istikrar getirmek için uyguladı.

Her ne kadar bir kesim yatırımcı aylık olarak kilidi açılan yaklaşık 500 milyon dolar değerindeki 1 milyar XRP’nin satış baskısı yaratacağını düşünse de genel kanıya göre sistematik ve ön görülebilir şekilde işleyen bu sistemin fiyata olumsuz bir etkisi bulunmuyor.

Öte yandan geçtiğimiz iki gün içerisinde iki farklı balinanın Binance ve Bitstamp borsalarına milyonlarca dolar değerinde XRP transferi gerçekleştirmesi akıllara olası bir satış ihtimalini getirdi. Balinaların kar almak için yaptığı satışlar genellikle piyasalar için kısa vadeli de olsa düşüş sinyali anlamına gelebiliyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,4 değer kaybeden XRP, yazım esnasında 0,504 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!