Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Saldırıya Uğrayan DeFi Protokolünden Hacker’ı Bulana 800 bin Dolar Ödül

Geçtiğimiz günlerde 7,5 milyon dolarlık saldırıya uğrayan Jimbos Protocol (JIMBO), hacker ile anlaşmaya varamayınca bulunması için 800 bin dolar ödül koydu.

Arbitrum tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Jimbos Protocol 31 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, geçtiğimiz günlerde protokolden 7,5 milyon dolar değerinde 4.090 Ethereum (ETH) çalan hacker’a fonları geri iade etmesi durumunda 800 bin dolarlık bir ödül teklif ettiğini ancak hacker’ın ödülle ilgilenmiyor gibi göründüğünü belirtti. Bu kapsamda protokol, ödülü kamuoyuna açarak bulan kişiye bu ödülü vereceğini söyledi.

Hacker’ın yakalanmasını veya fonların %100’ünün iade edilmesini sağlayacak herkesin ödül almaya hak kazanacağını belirten protokol, bunu süreci hızlandırmak için yaptıklarını dile getirdi.

Ödül avının yanı sıra kolluk kuvvetleri ile birlikte çalışmalarına başladıklarını belirten protokol New York’ta ve diğer yargı bölgelerinde dava açtıklarını dile getirdi. Ekip, New York şubesinin blockchain suçları konusunda oldukça yetkin olduğunun altını çizdi.

Öte yandan protokol, hacker için kapıları tamamen kapatmadı. Tutuklanana kadar ona sundukları 800 bin dolarlık ödül teklifinin geçerli olacağını söyleyen ekip, hacker’ın tutuklanması durumunda geri dönüşü olamayacağını ve teklifin iptal edileceğini belirtti.

Ayrıca yakın zamanda protokol, saldırıdan etkilenen kullanıcılar için bir kurtarma planı yayınlayacağını da açıkladı.

Jimbos Protocol V2 yükseltmesinden birkaç gün sonra saldırıya uğramış ve 7,5 milyon dolar değerinde 4.090 ETH kaybetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!