Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’dan Güney Amerika Ülkesinin Merkez Bankası ile Blockchain Ortaklığı

Ripple (XRP) blokzinciri teknolojisinin olası kullanım alanlarını geliştirmek için Güney Amerika ülkesi Kolombiya’nın merkez bankası ile ortaklık kurdu.

Ripple ile Kolombiya Merkez Bankası, blokzinicir teknolojisini birlikte test etme ve geliştirme kararı aldı. Bir pilot uygulama altında başlatılan ortaklık, özellikle Ripple’ın XRP Ledger (XRPL) teknolojisini kullanarak ülkenin yüksek değerli ödeme sistemini geliştirmek için blokzinciri temelli kullanım alanlarına yoğunlaşacak.

Pilot uygulama İspanya merkezli blokzinciri firması Peersyst Technology ile birlikte yürütülecek. Kolombiya Merkez Bankası ve Kolombiya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı (MinTIC), açık kaynaklı ve sürdürülebilir enerji odaklı bir blokzinciri olan XRP Ledger’a dayanan Ripple’ın dijital merkez bankası parası (CBDC) platformu tarafından desteklenen yüksek değerli ödeme sistemini geliştirmek için kullanım örneklerini pilot olarak uygulayacak.

Ripple tarafından yapılan açıklamada, projenin 2023 yılı sonuna kadar devam edeceğini belirtilirken testlerin kontrollü bir ortamda kaynaklardan ödün vermeden gerçekleşeceği vurgulandı.

Ripple’da CBDC iş geliştirme direktörü olan Joe Vollono, şirketin bir yılı aşkın bir süredir Kolombiya Merkez Bankası ile görüşmelerde bulunduğunu belirtti. Konu hakkında açıklamada bulunan Vollano, CBDC özelinde atılacak adımların detaylarına yer verdi:

Yüksek değerli ödeme sisteminden bahsederken, genellikle büyük ölçekli, toptan ödemeler, RTGS sistemleri ve dağıtılmış defter teknolojisinden (Distributed Ledger Technology) yararlanabilecek ilgili finansal operasyonlar ve altyapıdan bahsediyoruz.

Karadağ Merkez Bankası, Ripple ile ülkenin ilk ulusal stablecoin’i ya da CBDC’si için bir pilot program başlatmak ve strateji oluşturmak amacıyla resmi bir anlaşma yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!