Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın XRP’si Sonunda Yeni Sembolüne Kavuştu!

XRP topluluğu geçtiğimiz son bir aydır kendine yeni bir sembol bulmaya çalışıyordu ve bu istek doğrultusunda topluluk içerisinde çeşitli oylamalar yapılıyordu. Yeni sembol arayışında ortaya sunulan onlarca öneriden ve yapılan çeşitli oylamalardan sonra bu süreç bir sona geldi ve XRP sonunda yeni sembolünü buldu.

XRP her ne kadar Ripple adlı şirketin ortaya çıkardığı bir ürün olsa da XRP’nin tamamen kendine özel bir topluluğu olduğunu biliyoruz. Ripple’ın adını kullanmak XRP’nin sahip olduğu devasa sistemi tam anlamıyla yansıtamıyor ve bu da topluluğun yeteri kadar iyi temsil edilememesine neden oluyor.

XRP’nin tamamen kendine has yeni bir sembole sahip olması gerektiği fikri zaman içerisinde daha çok destek görmeye başladı ve bir süre sonra topluluk içerisinde belli oylamalar düzenlendi. Yeni sembol için yapılan oylamalar xrpsymbol.com adlı site üzerinde yapılıyordu. Sitenin sembol hakkındaki açıklamalarından biri şu şekilde:

“Diğer kripto paraların aksine XRP, varlığın birim miktarını temsil eden bir sembole sahip değil. XRP’yi daha iyi ayırt edebilmek ve daha iyi tanımlayabilmek için XRP birim miktarı yazılırken Ripple markasının yerine kullanılabilecek, ana hatlarıyla birbirine bağlanan üç çemberli bir triskelion görünümünde bir sembol oluşturulacak.”

Topluluk, XRP sistemini en iyi temsil ettiğine inandığı sembolleri oyladı. 1 Haziran’da başlayan oylamaların ilk turu 8 Haziran’da son buldu. Final turuna kalan ilk üç sembol şunlar:

Daha sonra bu üç sembol arasında bir final oylaması yapıldı. Oylamanın final turu 12 Haziran’da gerçekleşti.

Oylamayı kazanan sembol, rakiplerine 2000 oy gibi bir fark atmayı başardı ve topluluk tarafından kısa sürede kabul gördü. Yeni sembol ilk olarak Ripple subreddit’inde, daha sonra Ripple’ın sitesinin ‘XRP’ kısmında kullanıldı. Daha sonra CoinMarketCap Ripple için bir güncelleme yaptı ve en büyük üçüncü kripto paranın sembolünü değiştirdi.

Büyük kripto para borsalarından Uphold ekibi de Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Yeni tasarım ilginç olmuş. Ekiple paylaşacağız -umarız Ripple ekibi Uphold’u yakın zamanda bir cüzdan/borsa olarak listelemeye başlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment