Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın Yayınladığı İlk Çeyrek Raporu Tepki Çekti

Amerikan merkezli kripto para şirketi Ripple, 2019 yılının ilk çeyreğine ilişkin faaliyet raporunu bugün yayınladı. Raporda, XRP ve Ripple ekseninde geride bıraktığımız çeyrekteki değişimlere değinilirken, aynı zamanda şirketin kar marjı da kamu oyu ile paylaşılmış oldu.

Şirketten yapılan açıklamada, bu yılın ilk çeyreği özelinde toplamda 169.42 milyon dolara tekabül eden XRP satışının yapıldığı belirtilirken, bu rakamın da bir önceki çeyreğe göre binde 32’lik bir artış gösterdiği ifade edildi.

Ancak, Ripple’ın yayınladığı bu rapor, kripto para camiasının bazı isimlerinin aklındaki soru işaretlerini gidermek bir yana, daha da arttırdı. Messari adlı kripto para analiz şirketinin kurucusu olan Ryan Selkis, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, bu paylaşılan raporun hiçbir şekilde şeffaf olmadığını ifade ederken; şirketin hesaplama sisteminin de şaibeli olduğunu iddia etti.

Selkis, Ripple’ın Coin Market Cap’te yer alan şişirilmiş olduğu belirtilen hacimleri birer referans noktası olarak almasının çok yanlış bir hareket olduğunu ifade ederken; genel manada kurumsal satıcılara yapılan satışların dökümünün de neredeyse hiç detaylandırılmadığını ifade etti.

Ripple’ın beyanatlarına göre şirketin token satışından Filecoin, Dfitinty ve Tezos’un toplamından daha fazla kazandığını da söyleyen Selkis, bu bilgiyi de şüpheli bulduğunu söylerken, Ripple’ın raporunun genel manada şeffaflığa dair hiçbir şey ifade etmediğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan XRP, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda 0,302 dolardan kendisine alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment