Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın Yeni Bombası “PayString” mi?

Ripple Labs’in geçtiğimiz günlerde PayString adıyla yeni bir ticari marka başvurusunda bulunması kafalarda soru işareti yarattı. İnsanlar, Ripple’ın piyasaya yeni bir ürün sunup sunmayacağını merak etmeye başladılar.

Ripple, 2012 yılında XRP Ledger’ı piyasaya sürdükten sonra dünya çapında birçok ortalık duyurdu. Bu ortaklıklardan bazıları Santander Bank, MoneyGram ve SBI Group gibi isimlerle gerçekleşti. Geçtiğimiz aylarda da Line of Credit’in tanıtılmasından sonra yeni bir patent başvurusu, Ripple’ın üzerinde çalıştığı yeni ürünün merak edilmesine yol açtı.

Ripple’ın yeni bombası PayString mi? 

Ripple Labs Inc, 6 Kasım’da ABD Patent ve Ticari Marka Bürosu’na yeni bir ticari marka başvurusu yaptı. PayString adlı marka başvurusunu dikkatli bir Ripple takipçisi yakaladı. Twitter’da “Janna One Trick” hesabı paylaştığı gönderi ile Ripple’ın bu başvurusuna dikkat çekti. Gönderide PayString’in haziran ayında tescillenen PayID markasına benzerliği de vurgulandı.

ripple-paystring
Ripple’ın başvurunda gösterilen marka ismi ve logosu. Kaynak

Başvuru “Reklamcılık ve Ticaret” ve “Sigorta ve Finans” genel kategorileri altında sınıflandırıldığı için piyasaya sürülmesi beklenen ürünün içeriği hakkında kesin bir tahminde bulunulamıyor. Başvurudaki açıklamada “elektronik finansal hizmetlerini bir bilgisayar ağı üzerinden fiat ya da dijital para birimleri yoluyla almak ve vermek, fiat ve dijital para birimlerini alıp satmak için parasal hizmet kullanımı” gibi ifadeler yer alıyor.

Bu bilgiler, XRP kullanan bankalar ve kurumlar arasındaki ödemeleri düzenleyen blockchain tabanlı bir teknolojik iş modeli ihtimalini güçlendiriyor. Fakat henüz kamuoyuna Ripple tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!