Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood Beklenen Kripto Para Cüzdanını Başlattı: İşte Bu Altcoinler Desteklenecek!

Dünyaca ünlü yatırım platformu Robinhood, kullanıcıların kripto para alıp-satabileceği ve NFT’lerini saklayabileceği Robinhood Wallet’ı piyasaya sürdü.

Robinhood, geçtiğimiz yıl ocak ayında 1.000 kişilik bir kontenjanla beta sürümünü yayınladığı ardından eylül ayında 10.000 kişiye çıkardığı “Robinhood Wallet”ı resmen piyasaya sürdü. Uygulama şimdilik sadece App Store üzerinde yayınlandı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre bekleme listesinde 1 milyon kullanıcı yer alıyor. Ücretsiz olarak servis edilen bu uygulama, kripto para alım satım için Ethereum (ETH) ve Polygon (MATIC) altyapısını kullanacak.

Robinhood Genel Müdürü Johann Kerbrat’ın yaptığı açıklamaya göre Robinhood cüzdanında; Shiba Inu (SHIB), Compound (COMP), Polygon (MATIC), Solana (SOL), Unıswap (UNI) ve USD Coin (USDC) olmak üzere 50’den fazla Ethereum ağında (ERC-20) bulunan kripto para destekleniyor.

Habere konu olan bu yeni ürünü “Web3 için bir tarayıcı” olarak nitelendiren Kerbrat, konuyla ilgili verdiği paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Robinhood Wallet, kullanıcıların kriptoları üzerinde tam kontrol sahibi olmalarını sağlayan ve merkeziyetsiz uygulamalara ve NFT pazarlarına bağlanmak gibi daha gelişmiş özelliklere erişim sağlayan bağımsız bir uygulamadır. Bu bir cüzdandan çok daha fazlası! Robinhood Wallet’ı Web3 için bir ‘tarayıcı’ olarak düşünün.

Metamask’a rakip olabilir mi?

Bilindiği üzere piyasanın öncü Web3 cüzdan statüsü uzun bir süredir Metamask‘a ait. Her ne kadar Coinbase Wallet benzer bir ürün sunarak rakip olmaya çalıştıysa da Metamask’ın hakimiyetini pek fazla kıramadı. Bu noktada, isim vermeden Metamask’a göndermede bulunan Kerbrat, “rakiplerine kıyasla çok daha kullanıcı dostu bir ürün” ifadelerini kullandı:

Bu ürünü, birçok kullanıcının rakip ürünleri kullanırken yaşadığı, kullanıcı dostu olmayan tasarım ve yüksek ücretler gibi zorlukları çözmek için geliştirdik. Beta kullanıcılarımızdan piyasadaki diğer ürünlerin çok karmaşık ve kullanımının zor olduğunu geri dönüşünü aldık.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!