Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan CEO’su Bitcoin ve Kripto Paralar Hakkında Konuştu

ABD’li bankacılık devi JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin (BTC) ve kripto paraların bir dolandırıcılık aracı olduğuna dair söylemlerini yinelerken blockchain teknolojisini ayrı bir kategoride değerlendirdi.

Jamie Dimon 19 Ocak tarihinde Dünya Ekonomi Forumu’nda verdiği bir röportajda, Bitcoin’in “abartılı bir dolandırıcılık aracı” olduğuna dair söylemlerini yineledi. Bitcoin’in sıfıra gideceğinden emin olduğunu söyleyen CEO, “pet rocks” oyuncakların bile daha fazla işe yarar olduğunu savundu. 70’li yıllarda ortaya çıkan “petrocks” oyuncaklar hızlı bir şekilde popüler olmuş ve ardından yalnızca 6 ay gibi kısa bir sürede ortadan kaybolmuştu.

Geçmişte de birçok açıklamasında Bitcoin’in illegal aktivitelere dayalı para alışverişini kolaylaştırmak dışında yalnızca bir dolandırıcılık aracı olduğunu ve herhangi bir içsel değere sahip olmadığını dile getiren CEO, blockchain teknolojisinin Bitcoin ve kripto paralardan ayrı bir kategoride değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan Dimon, blockchain teknolojisi hakkında bilginin güvenliği ve teyit edilebilirliği açısından önemli bir teknoloji olduğunu ve yakın zamanda kullanım alanlarının yaygınlaşabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!