Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood’dan Binance’e Karşı Hamle: USD Coin’i (USDC) Listeledi

Amerika merkezli kripto para borsası Rohinhood, listelediği ilk stablecoin olarak USD Coin’i (USDC) duyurdu.

Robinhood, resmi Twitter hesabından yaptığı bir açıklamada, USDC stablecoin’i listelediklerini duyurdu. Son günlerde Binance ve Wazirx gibi borsaların USDC’yi işlem çiftlerinden kaldırmaları ve USDC bakiyelerini otomatik olarak BUSD‘a çevirmeleri gündem olmuştu.

Tornado Cash‘in ABD’li kurumlar tarafından yasaklanması ve peşi sıra Circle şirketinin de bu yasaklara uyup belirli Tornado Cash adreslerini engellediği biliniyordu. Bu noktada Circle şirketine ait olduğu bilinen USDC, merkeziyetsizlik savaşının ortasında kalmış gibi görünüyor. Robinhood’un listelenecek ilk stablecoin olarak USDC’yi seçmiş olmasının ardındaki sebebin Tornado Cash olayları olup olmadığı bilinmese de ilk bakışta kullanıcıların aklında böyle bir izlenim yarattı.

Binance gibi yüksek hacimli borsaların USDC’yi delist etmesi stablecoin’in hacminde negatif etkilere yol açmıştı. Kripto marketin dördüncü sırasında yer alan ve en hacimli ikinci stablecoin olan USDC’nin, piyasanın güvenini kazanmak ve uzun süredir birincilik koltuğunda oturan rakibi USDT‘nin önüne geçebilmek için daha çok iş birliği yapması ve güven kazanması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!