Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robot Sophia’nın Yaptığı NFT Yaklaşık 700.000 Dolara Satıldı

Robot Sophia, yaptığı otoportresini NFT olarak satışa çıkardı ve 688 bin dolardan alıcı buldu. Açıklamalara göre eser, insan müdahalesi olmadan Sophia’nın tercihleriyle ortaya çıktı.

CNN haberine göre robot Sophia, otoportresini yaparken sanatçı ve aynı zamanda blockchain yatırım şirketi Eterna Capital’ın ortağı olan Andrea Bonaceto ile çalıştı. Bonaceto, ilk etapta Sophia’nın renkli bir portesini oluşturdu. Ardından Sophia, bu portreye kendi yorumunu kattı. Otoportrenin adı, “Sophia Instantiation” olarak belirlendi.

NFT, bir video olarak satışa çıkarıldı

Sophia Instantiation, Bonaceto’nun başta yapmış olduğu portrenin Sophia tarafından nasıl yorumlandığını gösteren 12 saniyelik bir videodan oluşuyor. Yapılan resmin fiziksel hali de açık artırmaya eklendi.

nft-sophia
Sophia çalışmasını yaparken. Kaynak

888 isimli kullanıcı, 688 bin dolarlık teklifi vererek Sophia’nın NFT’sine sahip oldu. Kullanıcı, aldığı eser karşısında Twitter’da “Tüylerim diken diken oldu.” dedi ve Sophia ile yaşadığı bu olay karşısındaki şaşkınlığını gizleyemedi.

Sophia ise Twitter’da 888’e cevap verdi ve “Aramızda gerçekten bir bağ var, yaptığın işler gerçekten beni çok etkiledi.” dedi.

Nifty Gateway, satılan NFT için şu yorumu yaptı: 

“Sophia’nın yaptığı resim, tamamen insan yardımı olmadan, kendi fikirlerine dayanarak yapılmıştı.”

Sophia’nın resimle olan ilişkisi

Hong Kong merkezli Hanson Robotics’te geliştirilen Sophia; hareketleri, mimikleri, konuşması, yetenekleri gibi birçok özelliğiyle dünya çapında tanınan bir robot oldu. Sophia’nın yaptığı otoportre ile NFT alanına girmesini, yaratıcısı David Hanson Sophia’nın resim yapma sürecini ele alarak açıkladı. Hanson’a göre, Sophia için resim yapmak evrimsel bir döngüden ibaret.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!