Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver: Bitcoin Cash ve IPayYou Cüzdanı İle Starbucks’tan Kahve Alınabilecek

Bitcoin.com‘un CEO’su Roger Ver, hiç hız kesmeden Bitcoin Cash hakkında güzel haberler vermeye devam ediyor. Bitcoin‘e en erken geçiş yapanlardan birisi olan Ver, Bitcoin Cash’in Satoshi Nakamoto tarafından asıl ön görülen kripto para olduğunu iddia etmekte ve her geçen gün bunun lehinde gelişmeler sunmaya devam etmekte.


Bitcoin.com CEO’su bu konu hakkında şu tweeti attı:

”Günümüzde BitcoinCash ile iPayYouWallet kullanarak Starbucks’tan kahve alabilirsiniz.”

Roger Ver’in attığı tweet’te Starbucks’ın yanı sıra ebay, uber, bestbuy ve itunes gibi platformların olması da dikkat çeken başka bir unsur olarak karşımıza çıkmakta.

Söz konusu cüzdan uygulaması 2016 yılında Bitcoin cüzdanı olarak piyasaya çıkmıştı. Cüzdan kullanıcıları BTC veya BCH kullanarak Amazon, Starbucks, eBay, Safeway, iTunes, Bestbuy ve Uber gibi platformlardan hizmet veya ürün alabilmekte. Ancak kullanıcılar cüzdan aracılığıyla direkt Bitcoin alışverişi yapamıyor. Yani bu uygulama konusunda BCH bir adım önde gibi gözükmekte.

Geçtiğimiz günlerde Starbucks’ın direkt olarak Bitcoin ödemesine izin vereceği haberleri yüzünden Starbucks konu ile ilgili açıklama yapmış ve müşterilerin direkt olarak BTC ile kahve satın alamayacaklarını, ancak kendi BTC’lerini ABD dolarına çevirebileceklerini söylemişti. Çevirdikleri dolar ile de yine gidip kahve alabilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment