Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: SEC, Cboe VanEck/SolidX Bitcoin ETF Kararını Ertelediğini Açıkladı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), VanEck/SolidX tarafından yapılan Bitcoin ETF başvurusunu erteledi ve final karar tarihini bir aydan daha uzun bir süreye attı. Yeni tarih 30 Eylül 2018 olarak belirlendi.

7 Ağustos tarihinde yayınlanan bir bildiriye göre, komisyondaki yetkililer ABD içerisinde türünün tek örneği olacak borsa yatırım fonunu onaylamak için kendilerine daha fazla zaman tanımak istediklerini belirttiler. Bu karar pek şaşırtıcı olmasa da, SEC yetkilileri geçmişte komisyonun gücünü bir çok Bitcoin ETF kararını erteleyip daha sonra reddetmek için kullanmıştı.

SEC konu hakkında şunları ifade etmekte:

”Görünüşe göre Komisyon,  teklif edilen kural değişimini kabul etme veya kabul etmeme, onaylama veya onaylamama durumuna karar vermek için 30 Eylül 2018 tarihini seçti.”

CBOE tarafından sunulan bu kural değişimi, onaylandığı taktirde Bitcoin ETF’si kabulü konusunda önemli bir avantaj sağlayabilir ve bu değişimin VanEck ile SolidX tarafından yapılan Bitcoin ETF başvurusunun kabulüne yol açabileceği düşünülmekte. Firmalar tekliflerini Haziran ayının başlarında yapmıştı ve o zamandan beri bu konu kripto para topluluğunun en çalkantılı konularından birisi olmaya devam ediyor. Bu kararın Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşlerin yıllardır uğraştığı ve tekrar tekrar sunduğu Bitcoin ETF teklifinin reddedilmesinden sonra verilmesi de pek farklı bir gelişme olmadı.

Komisyon içerisinde oy hakkı olan Hester Peirce isimli üye bile SEC’in Winklevoss ikizleri hakkında verdiği karara karşı çıkmış ve komisyonun bu karar ile yetkisini aştığını ifade etmişti.

Basın saatine göre Bitcoin fiyatı bu gelişmeden etkilenmedi ki bunun temel sebebi çoğu kişinin olası bir erteleme kararı beklemekte olması şeklinde yorumlanabilir. SEC tarafından verilen karar ve ilgili bildiri bu linkten okunabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment