Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver, Bitfury’e Seslendi: Kullanıcıları İzlemeyi ve Veri Satmayı Bırakın!

Bitcoin Cash’in önde gelen isimlerinden birisi olan Roger Ver, geçtiğimiz günlerde SBI Holdings‘in CEO’su Adam Traidman ile yaptığı bir röportajda kripto para piyasasını ve özel olarak da Bitfury kripto para madencilik firmasını incelemeye aldı.

Roger Ver konu hakkında yaptığı açıklamasında, kripto para dünyasının önemli madencilik firmalarından birisi olan Bitfury’nin kullanıcı işlemlerini izlediğini ve bunları kullanıcıların izni olmadan veri olarak sattığını vurguladı. Bitfury’i eleştiren Ver, ABD tabanlı blockchain yazılım ve madencilik firmasını kullanıcıların hiç haberi olmadan arkalarından iş çevirmekle suçladı:

”Kendinize Bitfury neden blok boyutunu kısıtlamak istiyor diye sorduğunuzda, bunun onların günlük olarak ajanlık yapmasını kolaylaştıracağını ve kripto paraların dünyanın para birimi olmasını zorlaştıracağını fark ediyorsunuz.”

Bitcoin Cash’in önde gelen ismine göre firma kendi müşterilerini gözetleyerek onların verilerini satıyor ve bunun devam ettirebilmek için blok boyutunu kısıtlamak ve bu sayede verileri daha rahat izlemek istiyor. Bitfury Crystal’in başkanı Kyrylo Chykhradze daha önce yaptığı açıklamalarında Bitcoin ve Bitcoin Cash blockchain ağlarının borsanın analiz departmanından yardım alabileceğini ifade etmişti. Başkan kendilerinin tasarladığı özel algoritmaya dayalı sistemlerin hangi adresin hangi kullanıcıya ait olduğunu bulmada yardımcı olabileceğini vurguladı.

Blockchain istihbarat firmaları özellikle 2018 yılının ikinci yarısından beri oldukça revaçta ve Neutrino veya Chainalysis gibi firmalar blockchain verilerini hükümetlere veya devlet kurumlarına satmaları iddiası ile eleştirilmekteler. Coinbase kripto para borsasının başı da geçtiğimiz tarihlerde Neutrino’yu satın alması yüzünden biraz belaya girmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment