Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver Duymasın! Dogecoin Bitcoin Cash’ten Yüzde 300 Daha Fazla İşlem Yapıyor

Bitcoinist kaynağından yayınlanan yeni bir rapora göre, Dogecoin işlemleri Bitcoin Cash işlemlerine üç kat gibi bir fark atmış. 15 Haziran tarihinde Dogecoin ağı 38.400 işlem gerçekleştirirken Bitcoin Cash 12.700 işlem gerçekleştirmiş ve basın saatine göre Dogecoin 40.441 işlem üzerine çıkarken Bitcoin Cash ise 13.433 işlem civarında gezinmekte.

Zamanında ”Köpek Çektikleri” Yükselişe Geçti

Aslında Dogecoin geçen sene Bitcoin Cash’in sahneye çıkışından itibaren bir sürü kulvarda Bitcoin Cash’i geçmiş gibi görünüyor. Bu Dogecoin’in dünyayı şaşırttığı ilk sefer değil.

Geçtiğimiz yıllar boyunca Dogecoin hep ezilen ve ‘köpek çekilen’  bir koin olmuştu. Dogecoin 2013 yılında  Avustralyalı girişimci Jackson Palmer tarafından şaka maiyetinde kurulmuştu. Palmer’ın Motherboard için yayınladığı bir haberde şunlar ifade edilmekte:

”Dogecoin o sıralar piyasaları dolduran alternatif kripto para birimleri veya ”alt koinlere” gönderme niteliğinde bir parodi olarak başlamıştı.”

Palmer kendi yarattığı kripto para biriminin bu yılın Ocak ayında 2 milyar dolarlık piyasa hacmine ulaştığını görünce adeta şok olmuştu.

”Dogecoin şu an Bitcoin Cash’e göre 3 kat daha fazla işleme sahip.”

Dogecoin bunun öncesinde de bir sürü beklenmedik başarı elde etmişti. Weiss Ratings isimli derecelendirme kuruluşu Dogecoin’e Ripple‘a verdiği derecelendirme olan ”C’‘ notunu vermişti. Tabii ki Ripple hayranları bu nottan memnun olmadı ancak Weiss kararının arkasında kaldı. O tarihlerde yazdıkları bir blog gönderisinde ”rakam rakamdır” ifadesini kullanan Weiss Ratings, o zamanın beş ay öncesinde ”Dogecoin’in kullanımının Bitcoin Cash’ten daha fazla olduğu” gerçeğini vurgulamıştı.

Blog gönderisinde buna ek olarak ”Dogecoin’in kullanım oranı Dash ve ZCash‘in ikisinin toplam kullanım oranından bile daha fazla” ifadesi de yer aldı.

7 Haziran tarihinde sosyal medyada çokça yayılan Dogecoin’in Bitcoin Cash’ten daha üstün bir kripto para birimi ve daha çok işlem hacmine sahip olduğu dedikoduları üzerine Roger Ver ciddi anlamda çıldırmış ve konu hakkında bir video yayınlamıştı.

Roger konu hakkında detaylı bir rapor sunduktan sonra videosunu şu açıklama ile bitirmişti:

”Buradaki her grafiğe veya ölçüye göre, Bitcoin Cash Dogecoin’e göre çok daha fazla insan tarafından kullanılıyor.” Dogecoin ”eğlenceli” ama ”eğlenceli bir şaka”, başka da bir şey değil.”

Bakalım bu yeni rapordan sonra Roger gene bir açıklama yapabilecek mi, veya kendine hakim olabilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment