Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver, Ethereum Fiyatının Bitcoin’i Geçebileceğini Söyledi

Roger Ver, kripto para dünyasında epey ilginç ve biraz da tartışmalı bir figür. Bilinen en erken Bitcoin yatırımcılarından biri olarak diğer kripto para birimlerini de yakından takip etti. Yakın tarihte gerçekleştirilen bir röportaj sırasında Roger, Ethereum’un Bitcoin’i nasıl geçeceğini anlattı. Bitcoin her açıdan kusursuz olmasa bile bu görüş dikkat çekici bir mülahaza(düşünce) olarak ortaya çıkmakta.

Roger Ver, Bitcoin için Fazla Gelecek Olmadığını Düşünüyor

Kripto para dünyasında neredeyse herkes Roger Ver adını bilir. İlk Bitcoin yatırımcılarından biridir ve bunu yaparken çok para kazandırmıştır. Ayrıca Bitcoin Cash girişiminin çok güçlü bir finansal destekçisidir. Bitcoin hard forku son aylarda kripto para piyasasının genelinde oldukça etkili oldu. Arz çeşitliliği yaratma, kripto para dünyasında kilit öneme sahip, çünkü bu durumda Bitcoin dışında başka bir çok şeyi de kontrol etmek gerekir.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Roger Ver, Bitcoin’in “tahtdaki patron rolünde” kalmaya çok da uzun süre devam etmeyeceğine karar vermiş. Yakın tarihli bir röportajda, Ethereum’un yakın gelecekte Bitcoin’i nasıl geçeceğinden bahsetmekte.  “Ethereum’un yerli tokenı olan Ether’in son zamanlarda yaşanan fiyat artışlarına bakıldığında, işlerin ileride bu noktadan daha iyi olacağı açık. Ethereum bir çok yenilik getiriliyor ve ihtiyaç duyulan ağ iyileştirmelerini de yapıyor.”

Roger Ver’e göre, Bitcoin’i alt etmek için Ether iyi ilerliyor. Hedefe etkili bir şekilde ulaşmak için tek gereken şey, Bitcoin fiyatının artmayıp, Ethereum’un fiyatını ikiye katlaması  Kalan başka kesimlere göre ise BTC henüz bu konuda kartını oynamadı. Bu para birimleri arasında ilginç bir savaş devam ediyor ve belki de piyasa fiyatı, insanların bu kripto para birimleri söz konusu olduğunda dikkat etmesi gereken parametrelerden sadece birisi.

Ethereum’un Geleceği

Daha spesifik olarak, Ether, Bitcoin’i birkaç önemli parametrede geçti. Etherium’u çoğu zaman kullanmak daha ucuz ve onaylar açısından çok daha hızlı. Ethereum’un verimi de geçmişte Bitcoin’inkinden çok daha fazla. Ancak bütün bunlar, geliştirilmiş SegWit sisteminin benimsenmesi ve birkaç ay içinde Lightning ağının başlatılması ile değişebilir. Bu gerçekleşene kadar, önemli olan parametrelerde Ether’in yarışta önde olduğu anlaşılıyor.

Roger Ver ayrıca Ethereum’un geliştiricilerinin olaylara bakış açıklarından ciddi bir biçimde etkilenmiş. Ona göre, Bitcoin artık bir çok konuda en üst noktayı elinde tutmuyor. İnsanlar bu durumun tam olarak farkına vardıklarında, tüm pazarlarda işler iyice  ilginçleşecek. Özellikle Ethereum’un proof-of-stake’e (payı kanıtlama)  geçişi ağ için bir bütün olarak önemli olacak. Ancak Ethereum’un Bitcoin’i ne zaman geçeceği konusunda ise bir tarih vermek zor gözüküyor.

Bütün bu resimler hem Bitcoin hem de Ethereum için ilginç bir  manzara ortaya koyuyor. Roger Ver’in değerlendirmesinin doğru olduğu varsayıldığında, Bitcoin fiyatlarında büyük bir düşüşü ve Ethereum fiyatlarında ise ciddi bir artışı görmemiz gerekecek. Bitcoin fiyatıları son zamanlarda yükselme eğiliminde olduğu için şu an ikincisi imkansız görünüyor. Öte yandan Ethereum, birkaç hafta boyunca yatay seyirde sıkışmış durumda. Bu açıdan işlerin nasıl gelişeceğini görmek ilginç olacak. Şunu unutmayın kripto para dünyasında her şey mümkündür.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Ö. Çağrı Civcik
    Posted 06 Mart 2018 - 17:22 17:22

    Roger Ver bitcoini yerer ve bitoin cash i destekler. Bunu tüm piyasa bile onun için pek şey etmemek lazım.

Leave a comment