Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Romanya, Bitcoin ve Ethereum İçin Açık Artırma Başlattı

Romanya, bir dolandırıcılık davasında ele geçirilen Bitcoin ve Ethereum coinlerini açık artırma yöntemi ile satışa çıkardı. Müzayedeye, çevrim içi olarak başvuru yapan herkes katılabilecek.

Romanya’da el koyulan varlıkların yönetiminden sorumlu devlet kurumu ANABI, bir dolandırıcılık davasında ele geçirilen bir miktar Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için açık artırma başlatacağını duyurdu. Ele geçirilen kripto paraları müzayede yolu ile satışı, Ploiesti Mahkemesi kararı gereğince yapılacak. Müzayedeye katılmak için tek ön koşul ise, ANABI’nin resmi internet sitesinde kayıt yaptırmak olarak açıklandı.

Romanya-Bitcoin-Ethereum
ANABI resmi sitesinde yer alan kayıt formu.

Satın Alan Kişinin de Yükümlülükleri Var

Açık artırmaya konan BTC ve ETH coinlerini satın alan kişinin de, resmi kurumlarca bir takım yükümlülüklere tabi tutulması planlanıyor:

  • Müzayedede Bitcoin ve Ethereum satın almış olan kişi, ANABI kurumunu transfer yapılacak platform ve adres hakkında bilgilendirmeli.
  • Satın alınmış olan Bitcoin ve Ethereum’ların aktarılacağı platform, Romanya’da yasal olarak tanınmış ve normlara uygun olarak çalışan bir tüzel kişiye ait olmalıdır.
  • Kripto paraların transfer edileceği platform, yerel ve uluslararası standartlarda “know your customer (KYC) – müşterini tanı” prosedürüne sahip olmalı.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment