Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ronin Köprüsü 620 Milyon Dolarlık Hack Saldırısının Ardından Yeniden Başlatılıyor: Mağdurlara Tazminat

Blockchain tabanlı play to earn oyunlarından Axie Infinity’nin geliştirici şirketi Sky Mavis, mart ayında saldırıya uğrayan Ronin köprüsünü yeniden başlatacağını ve mağdurlara tazminat ödeyeceğini söyledi.

Bloomberg’ün 23 Haziran tarihli haberine göre Sky Mavis, kripro tarihinin en büyük hack olaylarından birinin yaşanmasının ardından kapatılan Ronin köprüsünü 28 Haziran tarihinde yeniden başlatacak ve mağdurlara tazminat ödeyecek.

Sky Mavis’in kurucu ortağı ve COO Aleksander Larsen konuyla ilgili verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

Köprü, kullanıcıların sahip olduğu ETH ve USDC ile yeniden doldurulacak. Her şey planlandığı gibi ve doğrulayıcılar hazır.

Hackerlar, geçtiğimiz mart ayında gerçekleştirdikleri saldırıda toplamda o sıralarda 620 milyon dolar değerinde olan 173.600 Ethereum (ETH) ve 25.5 milyon USDC çalmıştı. Hack olayının yaşandığı tarihten bu yana kripto para piyasasının genelinde yaşanan düşüş göz önüne alındığında çalınan varlıkların şu an için yalnızca 216.5 milyon dolar değeri bulunuyor.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada köprünün yeniden başlatılmasının ardından kullanıcıların mart ayında köprüde tuttukları her bir ETH için çekim yapabileceklerini belirten bir şirket sözcüsü, Axie Infinity DAO hazinesinde bulunan 56.000 ETH‘nin ise teminatsız kalacağını söyledi.

Sky Mavis, daha önce yaptığı bir açıklamada para kaybeden kullanıcılar için tazminat ödeme sözü vermişti. Şirket ardından nisan ayında Binance liderliğinde mağdurlar için başlatılan fonda 150 milyon dolar toplamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!