Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ruffer, Bitcoin’den 5 Ayda 1.1 Milyar Dolar Kar Sağladı

Birleşik Krallık merkezli yatırım şirketi Ruffer Investment Management, satın aldıktan 5 ay sonra sattığı Bitcoinler sayesinde toplamda 1.1 milyar dolar değerinde kar elde ettiğini açıkladı. İşlemin nisan ayında gerçekleştiği belirtildi.

Ruffer’ın yatırım direktörlerinden Hamish Baillie, şirketin geçen yılın sonuna doğru aldığı Bitcoinleri tamamen elden çıkardığını açıkladı. 27 milyar dolarlık Ruffer, Kasım 2020’de portföyünün %2,7’ini Bitcoin’e ayırarak, o dönemin kuruyla yaklaşık 744.2 milyon dolarlık Bitcoin satın aldı.

Kısa vadede milyar dolarlık kazanç

Ruffer, Bitcoin’e One River Digital ve Coinbase aracılığıyla yatırım yaptı. Ruffer Investment’ın eş yöneticisi Duncan MacInnes, şubat ayında yaptığı açıklamalarda şirketin aralık ve ocak aylarında iki kez kar aldığını açıklayıp, “Bu kadar kısa sürede, bu kadar iyi bir sonuç almak bizi şaşırttı.” demişti.

Geçen yıl şirketin yatırımı hakkında konuşan Ruffer sözcüsü, Bitcoin’i portföylerinin değerini korumak için tercih ettiklerini ve onun, “hassas durumda olan para sistemine karşı bir hedge” işlevi görebileceğini söylemişti.

The Sunday Times’ın haberine göre şirket, Covid-19 kısıtlamalarının hafiflemeye başlamasıyla birlikte nisan ayında Bitcoin pozisyonunu tamamen kapatma kararı aldı. Şirketin aradan geçen 5 ay içerisindeki karı, 1.1 milyar dolardan fazla oldu.

Şirketin aldığı Bitcoin miktarına ilişkin net bir bilgi bulunmazken, CoinDesk’in haberinde Kasım 2020’deki veriler üstünden yaklaşık 45.000 tane Bitcoin satın almış olabileceği varsayılıyor. Bunları nisan ayında satan şirket, Bitcoin’in mayıs ayında yaşadığı düşüşten etkilenmemiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!