Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Hırsız 100 Milyon Dolarlık Bitcoin Çaldı mı?

Kripto para sektörünün en meşhur isimlerinden biri haline gelen Alexander Vinnik‘in başka kripto para borsalarını soyduğu ve bu sayede 100 milyon dolarlık Bitcoin çaldığı düşünülüyor.

BTC-e adlı kripto para borsasının sahibi olan Alexander Vinnik bundan bir süre önce hakkında verilen karar sonrasında Yunanistan’da tutuklanmıştı.

Vinnik tutuklandıktan sonra ABD, Rusya ve Fransa gibi ülkeler Vinnik’in kendi vatandaşlarını dolandırdığını öne sürerek kendisini teslim almak istediler. Vinnik’in avukatları ise bu taleplere direnmeye ve Vinnik’i bu ülkelere göndermemek için mücadele etmeye devam ediyorlar.

Yeni Dava

Kuzey Kaliforniya’daki bir mahkeme, Alexander Vinnik ile ilgili yeni bir dava açtı. Davacı taraf, Vinnik’in toplam değeri 100 milyon doları aşan miktarda Bitcoin çaldığını ve bu süreç içerisinde pek çok kişiyi dolandırdığını öne sürüyor.

Vinnik’e karşı dava açan avukatlar kendisinin 2017 yılında başka kripto para borsalarını da dolandırmış olabileceğini, bu borsalardan para çalmış olabileceğini düşünüyorlar. Ancak bu iddialar mahkemede ne kadar destek görecek bilemiyoruz.

Alexander Vinnik hakkında öne sürülen bu iddiaların doğru çıkması halinde Vinnik’e ne gibi bir ceza verilecek, kendisi Yunanistan’dan ABD’ye gönderilecek mi, diğer ülkelerin iddiaları nasıl görülecek…gibi soruların yanıtı henüz bilinmiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment