Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Kripto Para Sektörü, Devletin Düzenleme Konusunda Geç Kalmasından Hayli Rahatsız

Rusya, bu yılın başından beri kripto paralar ile ilgili bir yasa taslağını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Dijital teknolojiler ve kripto para sektörünü hedef alacak olan yeni yasa tasarısının Temmuz ayının başında çıkması bekleniyordu ancak son gelen haberlere bakılırsa, bu yasa için en iyimser tarih Ekim ortası olarak görünüyor.

Bitcoin ve Blockchain girişimleri ile birlikte çalışan ve onlara yasal danışmanlık hizmeti veren Artem Tolkachev’e göre, kripto para yasalarının meclisten şu an için geçmemesinin en büyük sebebi, olayın kompleks bir boyutu olması. Tolkachev, otoritelerin şu anda böylesi bir yasa taslağını nasıl ve ne şekilde regüle edeceklerini henüz kestiremediğini de ifade ediyor.

Rusya’da şu anda kripto paralar ve Blockchain teknolojisi konusunda iki ayrı kutup mevcut. İlk kutup ülkenin Merkez Bankası. Merkez Bankası, daha klasik ve geleneksel bir yaklaşımı uygun görürken, aksi şekilde ülkenin Maliye Bakanlığı ise, kripto paralar ve Blockchain konusunda çok çok daha hevesli bir tablo çiziyor.

Rusya Blockchain derneği başkanı Alex Tolkachev ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada sürecin şu anda kendileri açısından hayal kırıklığı olarak geçtiğini belirtirken, yakın dönemde ise daha başarılı bir düzenlemenin gelmesini umduklarını ifade ediyor.

Teknoloji konusunda oldukça ileri olan Rusya gibi bir ülkenin, kripto paralara bakış açısı elbette herkes için oldukça önemli bir durum. Bakalım, Rus yetkililer kripto para sektörünü ve vatandaşları memnun edecek bir düzenlemeyi çıkarabilecekler mi?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment