Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Mahkemesi, Kripto Para Reklamı İçin Ülke Tarihindeki İlk Cezayı Kesti

Bir Rus mahkemesi, ülke tarihindeki ilk defa bir kripto para reklamı için ceza kesti. Mahkeme yerel bir gazeteyi, 50.000 ruble (yaklaşık 760 dolar) civarında bir ceza ödemeye mahkum etti.

‘Danışman Servisi Değil, Finans Hizmet’

Yerel bir haber kaynağı olan Interfax‘ın 8 Ağustos tarihli haberine göre, 11. Tahkim Mahkemesi, Tataristan Cumhuriyeti içerisinde faaliyet gösteren Edinstvo Nizhnekamsk isimli gazeteyi, reklamcılık yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle bu cezaya mahkum etmiş.

Olayın mahkemeye taşınması ile Rusya Merkez Bankasının alt bir kolu tarafından yapılmış. Söz konusu reklamın altında bir telefon numarası ve iletişim bilgilerinin yanı sıra, tam olarak şu ifadeler bulunuyor:

”Kripto para birimlerine yatırım. Bitcoin, Ethereum, Zcash. Madencilik tesislerinin kurulumu ve toplanması.”

Şikayeti yapan departman konu hakkında şunları ifade etmekte:

”Bahsi geçen reklamı ele alacak olursak, bu Richard Timurovich Blumchen‘in danışmanlık değil, finansal hizmet sunduğunu göstermektedir.”

Reklamı veren kişi Richard Timurovich Blumchen olsa da, yasal konulardan dolayı cezayı ödemesi gereken kurum gazetenin ta kendisi.

Şu an Rusya içerisindeki kripto para piyasası düzenlemeler konusunda hala belirsizliğe sahip. Yetkililer geçtiğimiz aylarda Duma Meclisinden konu ile ilgili bir yasa taslağı geçeceğini belirtmiş olsa da, bugüne dek herhangi bir gelişme yaşanmadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment