Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Yasa Tasarısı Devlet Memurlarının Kripto Varlıklarını Beyan Etmesini Gerektiriyor

Rus Duma komitesinde Mali Piyasalar başkanı olan Anatoly Aksakov‘un Gazeta gazetesine verdiği röportajda şu anda üzerinde çalışılmakta olan Rus kripto para birimlerini düzenlemeye yönelik yasa tasarısının içeriğinde hükümet yetkililerinin kendi kripto para birimleri yatırımlarını bildirmelerine yönelik bir şartın olduğunu belirtti.

Taslak şu anda Rus Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası tarafından incelenmekte. Forklog’a göre en geç 1 Temmuz 2018 tarihine kadar yasa tasarısının son halinin çıkarılmış olması bekleniyor.

Rus Çalışma bakanlığının son zamanlarda yaptığı bir açıklamaya göre hükümet yetkililerinin henüz kesin olarak bir açıklamaya ve düzenlemeye sahip olmaması nedeniyle şu anda kripto para birimi varlıklarını bildirme gibi bir yükümlülüğü bulunmamakta.

Buna rağmen Aksakov’un Gazeta’ya verdiği röportajın devamında şöyle diyor:

“Eğer kripto para birimleri bu yasa tasarısı ile birlikte bir varlık olarak tanımlanır ise Duma devletine bağlı olan milletvekillerinin bütün varlıklarını bildirmesi gerektiği için buna kripto para birimleri de dahil olacak”

Rusya, hükümet yetkililerinin kripto para varlıklarını beyan etmesini yasal bir gereklilik haline getirmeyi düşünen tek ülke değil.

Bu haftanın başında, Güney Kore Ulusal Meclisi İdari ve Güvenlik Komitesi yaptığı açıklamada yetkililerin de kripto varlıklarını beyan etmelerini gerektirecek bir yasa tasarısını duyurmuştu. Bu yasa tasarısı, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bazı Mali gözetim hizmetleri (Financial Supervisory Service-FSS) çalışanlarının içeriden bilgi alarak Bitcoin ticareti yapmak ile suçlanmalarından sonra duyuruldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment