Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Yatırımcı Hangisini Tercih Ediyor: Kripto Para mı, Altın mı?

Dünya Altın Konseyi tarafından Rusya’da yapılan bir araştırmanın ardından yayınlanan raporda, Rus yatırımcıların kripto para birimlerine olan ilgisinin, altına olan ilgi seviyelerine yakın olduğu belirtildi.

Altın endüstrisinde önemli bir pazar geliştirme organizasyonu olan Dünya Altın Konseyi, Rus yatırımcıların altına olan yönelimi ve bakış açısını araştırdığı bir rapor yayınladı. Rusya genelinde 2023 kişiyle yapılan anketin katılımcıları, son bir yıl içinde en az bir kez yatırım yapmış olan aktif yatırımcılar arasından seçildi.

Dünyadaki altın değerini canlandırmak ve sürdürmek amacını taşıyan Dünya Altın Konseyi tarafından yayınlanan raporda, Rus yatırımcıların yatırım alışkanlıkları ile ilgili önemli bilgilere yer verildi.

Kripto Para Birimleri En Popüler İlk 5 Yatırım Araçları Arasında

Dünya Altın Konseyi’nin raporuna göre Rusya’da yatırımcılar tarafından tercih edilen ilk 6 yatırım aracının beşinci sırasında kripto para birimleri yer almakta. Listede ilk dördü sırasıyla tasarruf hesabı, döviz, emlak ve hayat sigortası seçenekleri alırken dünyanın en eski ve istikrarlı yatırım araçlarından biri olan altın, altıncı sırada kendine yer bulmakta.

Kısa vadeli yatırımlarda popülerliğini koruyan kripto paraların, son yıllarda elde ettiği yükselişle perakende yatırımcılar arasında ilgi çekici olmaya devem edeceği belirtilen raporda, Rusya yatırım pazarının şekillenmesiyle yeni yatırım fırsatlarının ortaya çıkacağı ve altının bu konuda girişken olması gerektiği aktarıldı.

Kripto Para Birimleri Genç Yatırımcılar Arasında Ön Sırada

Raporda Rusya’nın yatırım pazarının dörtte birinin çevrim içi olarak gerçekleştiği belirtildi. Kripto para birimleri, çevrim içi satın alınabilen yüksek değerli dijital yatırım pazarının %79’una hakim konumda. Gençler arasında altına olan ilginin kripto paralara olan ilgiyle örtüştüğü gösterilen raporda, çevrim içi yatırım işlemlerinin en çok gençler arasında popüler olduğu ve altının popülerliğinin arttırılması için yatırım yöntemlerinde çevrim içi imkanların daha fazla olması gerektiği vurgulandı.

Diğer yaş gruplarına kıyasla 18-24 yaş aralığındaki gençlerin, uzun vadeli bir bakış açısından ziyade kısa vadeli büyüme elde etmek için risk almaya çok daha yatkın olduğu aktarılan rapora göre, 18-24 yaş aralığındaki gençlerin yarısından fazlası kripto para birimlerine yatırım yapmayı düşünmekte.

Altına Yönelik Güven Sorunları ve Bilgi Eksiklikleri Mevcut

Rus yatırımcıların, sunulan altın ürünlerinin saflığı ve doğruluğu konusunda kendilerini daha güvende hissetmeleri ve bunları satan işletmelere daha fazla güvenebilmeleri gerektiği aktarılan raporda, yerleşik ve güvenilir satıcılar, titiz test standartları ve ticaret uygulamaları bu sorunları gidermeye yardımcı olabileceği belirtildi. Rapora göre ayrıca, potansiyel yatırımcıların %23’ü sahte altın satın alma konusunda endişeye sahip.

Altın sahteciliği konusunda endişeye sahip olan yatırımcılar, altın yatırımları hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duymakta. Potansiyel yatırımcıların %64’ü, altın satın almasının önündeki önemli engellerden biri olarak eğitim eksikliğini göstermekte ve rapora göre altının satın alınabilirliği, nasıl satın alınacağı ve altın fiyatını belirleyen faktörler ile ilgili eğitimlere ihtiyaç var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!