Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya, Çareyi Kripto Paralarda Arıyor: Kalıcı Olarak Yasallaşabilir

Rusya, uluslararası ödemeleri daha basit hale getirmesi amacıyla stablecoinleri resmi olarak yasallaştırmayı değerlendiriyor.

Bu girişim, mevcut yaptırımlar nedeniyle zor durumda olan Rus şirketlerine destek olmayı amaçlıyor. Rusya Merkez Bankası’ndan (CBR) yapılan açıklamada, bu yöndeki önerilerin aktif olarak tartışıldığı belirtildi.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Alexey Guznov, stablecoinlerle yapılan işlemleri tamamen düzenlemeyi planladıklarını açıkladı. Bu kapsamda stablecoinlerin Rusya’ya girişi, bunların ülke içerisinde biriktirilmesi ve uluslararası işlemlerde kullanılması değerlendiriliyor.

Guznov, bu düzenlemelerin geçici değil kalıcı olarak yapılabileceğini söyledi. Stablecoin kullanımının çok yaygın olduğunu belirten Guznov, bunların hassas şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Yaptırımlara karşı alternatif

Rusya Sanayici ve Girişimciler Birliği (RSPP), stablecoinleri Batı yaptırımlarına rağmen uluslararası işlem yapabilmek için hayati bir araç olarak görüyor.

Stablecoin işlemlerinin yasallaşması halinde bunlar, Rusya’daki işletmeler ve devlet kurumları tarafından daha yaygın şekilde kullanılabilir. Bu, işlem sürecini bir yandan basitleştirirken bir yandan da vergiye tabi tutabilir.

Avrupa Birliği, 2022’de Rusya bankalarını SWIFT’ten çıkardı. Bu, Rus bankalarının SWIFT’i kullanarak uluslararası işlem yapmasını engelledi. Rusya’ya uygulanan yaptırımlar, stablecoin gibi alternatif ödeme yöntemlerinin önemini artırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!