Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Federasyonu Devlet Duması, Kripto Paraların Ödeme Aracı Olarak Kullanılamayacağı Yasa Tasarısı Sundu

Rus parlamentosunun alt meclisi, kripto paraların ödeme aracı olarak kabul görmemesi için yasa tasarısı sundu.

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Ksenia Yudaeva 1 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada, merkez bankasının uluslararası işlemlerde kripto para birimlerinin kullanımına açık olduğunu söylemişti. Ancak 7 Haziran tarihinde parlamentonun alt meclisi Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Anatoliy Aksakov, her türlü ödeme yöntemi için kripto paraları yasaklayacak bir yasa tasarısı sundu.

Bu yasanın yürürlüğe girmesi durumunda kripto paraların haricinde Rusya’nın itibari para birimi ruble dışında bütün para birimlerinin ödeme olarak kullanılması yasaklanacak.

Yasa tasarısı ayrıca 1 Haziran tarihinde kripto para kullanımına yeşil ışık yakan merkez bankasının anlaşmalarını da etkileyecek. Halihazırda Rusya Merkez Bankası Başkanı Yudaeva, ülkedeki düzenleyici otorite olarak bankanın, Rusya’da kripto para birimlerinin daha geniş kullanımını finansal bir tehdit olarak görmeye devam ettiğini belirtmişti.

Tasarı içerisinde “elektronik platform” adı verilen bir konsept de yer alıyor. Yasanın geçerli olması durumunda elektronik platformlar, dijital varlıklarla ilgilenecek ve bu platformlar edindikleri bütün bilgileri merkez bankasına bildirecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!