Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beklenen Kripto Para Yasası Müjdesi Rusya’dan Geldi!

Rusya 1 yılı aşkın bir süredir kendi kripto para yasalarını hazırlamakla uğraşıyor ve son dönemlerde kripto paralara özgü terminoloji meclisteki çalışmalara ciddi anlamda köstek olmaktaydı.

Ancak 19 Haziran tarihinde hükümet destekli haber kanalı TASS‘ın yayınladığına göre Rusya’nın Devlet Duması sonunda büyük bir kripto para yasasını onaya sunacak. Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı Alexei Moiseev’in yaptığı açıklamaya göre Devlet Duması şu an için ”Dijital Finansal Varlıklar” (DFA) isimli tasarının kabulü ile uğraşmakta ve yasa iki hafta içerisinde meclisten onay alabilir.

Moiseev buna ek olarak meclisin ilk dijital para arzları için de ayrı bir duruşma yaptığını ve bu duruşmada ICO’ları resmen kabul ettiğini, bunların Rus yasalarındaki fon toplama sekmesine dahil edileceğini vurguladı. Rusya bu sebeple kripto para birimleri ile ilgili hem DFA isimli, hem de ilk dijital para arzlarına özel iki ayrı yasayı kabul edecek. İki yasanın da ikinci meclis toplantısında kabul edilmesi beklenmekte.

Yasa, Bakan Yardımcısının tahmin ettiği gibi kabul edilirse bu ülkenin devlet başkanı Vladimir Putin’in istekleri doğrultusunda yapılmış olacak. Putin kripto paralarla ilgili yasanın 1 Temmuz 2019 tarihinden önce oluşturulup yürürlüğe konulmasını emretmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment