Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Maliye Bakanlığı Açıkladı: Kripto Para Kartları Rusya’da Yasal

Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı Alexei Moiseev tarafından yapılan bir açıklamaya göre, kripto para bankamatik kartlarını Rusya içerisinde hizmet veya ürünler için  kullanmak artık yasal olarak kabul edilecek ve Rus yasasına göre bir sıkıntı çıkarmayacak. Moiseev, satıcının ödemeyi Rus rublesi ile almasından dolayı, bu işlemin yasal olduğunu düşünmekte.

Kripto Para Kartı İle Kahve Satın Almak Yasal

Kripto para odaklı bankamatik kartları son yılların popüler ürünlerinden birisi. Ancak ne yazık ki kripto para karşıtı bazı ülkeler bunları yasaklamak için de harekete geçti. Rusya ise kripto paralar konusunda kesin bir görüşü veya duruşu olmayan ülkelerden birisi. Bakan Yardımcısı Moiseev, Gaidar ekonomik forum etkinliği esnasında ülkenin Maliye Bakanlığı’nın kripto para birimleri ve bunların kullanımı hakkında çok fazla soruya tabi tutulduğunu itiraf etti ve daha sonra bir vatandaşın sorduğu soru ile bunu örneklendirdi.

Bir kafe içerisinde ödemesini kripto para hesabına bağlı bankamatik kartı ile yaptığı için hakkında dava açılan bir adamın örneğini veren Moiseev, kendi bakış açısına göre bu işlemin tamamiyle yasal olduğunu ve kripto para birimlerinin ilk başta dolara daha sonra Rus rublesine çevrildiğini vurguladı. Sonuç olarak söz konusu mekanın ödemesini ruble ile aldığını vurgulayan Moiseev, bunun Rus yasaları ile uyumlu olduğunu ifade etti.

”Bu kartlarla yasal olarak ödeme yapabilirsiniz. Yapılmaması gereken şey ise, vergi dairesini bilgilendirmeden ve fonlarınızın düzenli hareketini açıklamadan yabancı bir hesap işletmeye devam etmektir.”

Aynı konferansta kripto paraların artık çok değiştiğini  de belirten Moiseev, bunların artık ”finansal piramit şeması unsurları” taşımadığını da ifade etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment