Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sahte Ticari Hacim Yaratan Kripto Para Borsası Yöneticileri, Hapse Atıldı!

Önde gelen Güney Kore tabanlı kripto para borsalarından birisinin yöneticileri, kendi borsalarında sahte hacim yaratmak nedeniyle hapis cezasına mahkum edildi. İddialara göre yöneticiler hem kripto para birimlerinde hem de ülkenin itibari para biriminde büyük oranda sahte emir girecek bot kullanmaktaydı.

The News Asia kaynağının aktardığı bilgilere göre, Komid isimli kripto para borsasının iki yöneticisi, ”kendi platformlarında sahte ticari hacim yaratmaya yönelik eylemler düzenledikleri için” hapis cezasına çarptırıldılar. Yöneticilerden birisi borsanın CEO’su Choi Hyunsuk olarak biliniyor. Hyunsuk toplamda 3 yıllık bir hapis cezası alırken, diğer yönetici toplamda iki yıllık hapis cezasına çarptırıldı.

Haber kaynağının aktardığına göre bu olay bir ”sanal para birimi borsasının yöneticisinin”, sahte hacim yarattığı için hapse çarptırıldığı ilk emsal karar ve olay. Komid geçtiğimiz yılın Ocak ayında işlemlere başlamıştı. Mahkemeden elde edilen bilgilere göre Choi Ocak ayında beşten fazla sahte hesap üretti ve hem kripto para birimlerinde hem de Kore wonunda sahte hacim yarattı. İkili temel olarak ”sahtekarlık, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmak” suçlarında hapis cezasına çarptırıldı.

Haber kaynağından alınan bilgilere göre, davanın yargıcı Choi’nin yaptığı işlemlerin büyük çaplı olmasına rağmen, zararın minimumda tutulmasından ve daha sonra bazı fonların iade edilmesinden dolayı cezayı hafifletmiş. Ancak yine de müşterilere zarar verdiği ve sahte hacim ürettiği gerekçeleriyle hapse çarptırılan iki yönetici, sektörün geri kalanı için de emsal olay oluşturacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment