Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Tip Bot, Güncellendi ve Güvenli Hale Getirildi

Kripto para piyasasında çıkan yeni ürünlere ve kullanım alanlarına yakından ilgi gösteriyoruz. Çeşitli ağlarda, çeşitli çalışma prensipleri ile her gün yeni bir ürün çıkıyor. Bunlardan birisi de, XRP ile bahşiş alınmasını sağlayan XRP Tip Bot.

Kripto para sektörünün kalbinin attığı Reddit ve Twitter’da bu sürece katkıda bulunan insanların XRP cinsinden bahşiş almasını ve ödüllendirilmesini sağlayan sistem; bir süredir gerçekten de aktif bir şekilde kullanılıyordu. Platformu geliştiren isim Wietse Wind, Ripple CTO’su David Schwartz’ın bir röportajını izledikten sonra XRP’ye hayran kaldığını ve bunu yapmak istediğine karar vererek işe koyulduğunu ifade ediyor.

Ancak, sistem hayata geçtikten bir süre sonra Twitter ve Reddit’teki bazı kötü niyetli kişiler, bahşişi esas hak eden kişilerin yerine bu paraları alabilecekleri bir yöntem keşfetti ve haliyle, bu durum ciddi bir mağduriyet yarattı.

Ancak, Wietse Wind yaptığı açıklamada XRP Tip Bot’u güncellediğini ve artık sistemi daha güvenli bir hale getirdiğini söylerken; yeni güncelleme ile birlikte bu tarz şeylerin artık yaşanmayacağını belirtti.

Kripto para cinsinden bahşiş verilmesi ya da Steemit gibi platformlarda, içerik üreticilerinin kripto para cinsinden ödüllendirilmesi metodu, gerçekten de Blockchain, merkeziyetsizlik ve kripto para felsefesini, gerçek hayata en iyi yansıtan uygulamaların başında geliyor. XRP Tip Bot da, bu teoriğin, pratiğe dönüşmesini sağlayan başarılı bir buluş olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment