Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Merkez Bankası Kripto Paranın Risklerini Değerlendirecek

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin gibi kripto paraları kullanmanın ne gibi riskler barındırdığını değerlendirebilmek adına önümüzdeki ay içerisinde birkaç farklı finans kurumunun katılacağı bir anket düzenleyeceğini açıkladı.

Rusya Merkez Bankası, yılın ikinci yarısı boyunca yapmayı planladığı değerlendirmelerin takvimini çarşamba günü yayımladı. Kurum bünyesindeki Mali İstikrar Dairesi, temmuz ayı içerisinde kripto para kullanımının risklerini değerlendirecek” ve değerlendirmenin sonuçlarını yine aynı ay içerisinde teslim edecek.

Değerlendirme boyunca Sberbank, VTB, Expobank gibi toplam 15 banka ve Mir, Visa, Mastercard, YuMoney gibi ödeme kuruluşları ile iletişime geçileceği açıklandı. “Rusya’daki gerçek ve tüzel kişilerin yaptığı kripto para yatırımlarının sistemsel risklerini değerlendirme” amacıyla yapılacak ankette ilgili kuruluşlardan ne gibi bilgiler isteneceği belirtilmedi.

Rusya Merkez Bankası, yine bugün yayımladığı ayrı bir basın duyurusunda dijital ruble projesini Ocak 2022’den itibaren Sberbank, VTB gibi bankalar ile birlikte test etmeye başlayacağını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!