Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Merkez Bankası, Sberbank’a “Dijital Varlık Lisansı” Verdi

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, dijital varlık ihraç ve takas edebilmek için Rusya Merkez Bankası’ndan (CBR) lisans aldığını açıkladı.

Rusya, yaklaşık 2 ay önce kripto para birimlerinin ticaretini ve madenciliği yasaklamayı savunuyordu. Ancak yaşanan Ukrayna kriziyle birlikte birçok ülke tarafından yaptırım uygulanmasının ardından Rusya’nın, Sberbank’a dijital varlık lisansı vererek ülkelerden gelen yaptırımların etkisini azaltmaya çalıştığı düşünülüyor.

Rusya devletinin bir bankası olan Sberbank, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerginlikten sonra ABD tarafından gelen yaptırımların en büyük hedeflerinden biri oldu. Ayrıca Mart ayının başında, AB’nin yaptırımları nedeniyle tüm Avrupa piyasasından çıkarıldı ve bu sebeple Londra Menkul Kıymetler Borsasındaki hisseleri %99 düşüş yaşadı.

2021 yılının başlarında Sberbank, kendi kurumsal müşterileri için dijital token’ını çıkarmak için Rusya Merkez Bankasına lisans başvurunda bulunmuştu. Bu gelişmelerinden ardından Sberbank’ın bu lisansı alabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca Sberbank CEO’su 2020 yılında yaptığı açıklamayla kendi kripto paralarını çıkarmakla alakalı JPMorgan bankasıyla beraber çalıştıklarını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!