Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya, Kripto Para Ticaretini Yasallaştırmak İçin Taslak Hazırladı

Rus Maliye Bakanlığı onaylı borsalarda kripto para ticaretini yasalaştırmak için bir kanun tasarısı hazırlıyor.

Rus Maliye Bakanı Aleksey Moiseev, RNS’ye verdiği röportajda bakanlığın “resmi borsalarda kripto para ticaretinin yasal hale getirilmesine destek verdiğini” söyledi.

Raporda, “Sınırlamak istemiyoruz, ancak bazı sınırlamalar getireceğiz” sözleriyle, kripto paraya sahip olanlara “hiçbir şey olmayacağını” ekledi. Bakan yardımcısı:

“Bu kripto para alım satımına bir şekilde belli standartlar getirileceği gerçeğiyle alakalı. Genel olarak resmi borsalarda alım satım yapma zorunluluğu olacak ve belirtildiği üzere bu işlem yasallaştırılacak.”

Tartışılan Yasa Platformlarının Listesi

Kripto paraların ve ICOların düzenlemesine yönelik olan tasarı geçtiğimiz yılın Aralık ayının sonlarında ülkenin Ekonomi Bakanlığı ve Merkez Bankası tarafından birlikte sunulmuştu.

Moiseev, “Halk konseyindeki tartışmaların ardından, şu anda sonuçlandırdığımız bir dizi yorum yapıldı,” dedi. Tass Perşembe günü yaptığı açıklamada, bakanlığının “kripto paraların dolaşımı için kuralların geliştirilmesi de dahil olmak üzere” tasarıyı sonuçlandırmayı ve Şubat ayında Devlet Duma’sına göndermeyi planladığını açıkladı.

Moiseev, hangi platformların yasal hale getirileceği konusunda şunları söyledi:

“Bu konuyu (onaylanmış borsaların listesi) aktif olarak tartışacağız. Bu sorun hala daha çözülmüş değil. Geri kalan şeyler üç aşağı beş yukarı belli.”

Putin, Düzenlemenin Gerekliliğini vurguladı

Devlet Duma Mali Piyasalar Komitesi başkanına göre, kripto para ve ICO’ları düzenleyen yasa tasarısının Mart ayında kabul edilmesi bekleniyor. Ülke başkanı Vladimir Putin, kripto para ile ICO’lar için düzenleyici çerçevenin gelecek yıl 1 Temmuz’a kadar tamamlanmasını emretti.

Perşembe günü medya ve haber ajanslarıyla yaptığı görüşmede Putin kripto para piyasası için düzgün “yasal düzenlemelerin kesinlikle gerekli olduğunu” vurguladı. Putin:

“Kripto paranın arkasında hiçbir şey olmadığı bilinmektedir. Biriktirme aracı olamaz, arkasında maddi bir değer yoktur, hiçbir şey ile sağlanmamaktadır. Belli bir ölçekte ve belli bir durumlarda bu (kripto para) hızlıca ve etkili yapılabilen bir ödeme aracı olabilir.”

Putin, RT tarafından aktarılan sözlerinde, “Yeterince etkili olmadan düzenleyecek olursak, hükûmet insanların girebileceği zor durumlardan sorumlu olacak.” dedi. “Şimdilik kişinin kendi sorumluluğundadır ve hükümet sadece ‘bunu yapabilirsiniz, ancak bunu yapamazsınız’ demektedir ve eğer hala net değilse, çözülmesi gereken bazı sorunlar olacaktır.” şeklinde konuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment