Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Savunma Bakanlığı Blockchain Teknolojisini Araştırıyor

Yerel haber kaynaklarına göre Rusya Savunma Bakanlığı siber güvenlik saldırılarının etkilerini azaltmak ve mümkünse tamamen ortadan kaldırmak için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı planlıyor ve bu plan doğrultusunda yeni bir laboratuvar kuruyor.

Rusya’nın askeri teknoloji alanından sorumlu ERA birimi Blockchain teknolojisinin siber saldırıları tespit etmek ve önemli altyapıları korumak için kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmeye çalışıyor.

Rus haber kaynağı Izvestia‘ya göre bu alanla ilgili belli başlı araştırmalar yapılamaya başlandı bile ve bakanlık Blockchain teknolojisinin ne gibi kullanım alanları için uygun olabileceğini incelemeye koyulmuş durumda. Ancak tam kapsamlı araştırmaların yapılacağı laboratuvar hala gelişim aşamasında.

ERA’nın önceliklerinden biri ülkenin savunma alanı için önemli olan veritabanlarına karşı yapılan saldırıları tespit etmek ve önlemek için yeni bir istihbarat sistemi geliştirmek. ERA organizasyonu bu amaçlar doğrultusunda bilgi güvenliği alanında uzman olan kişilerden oluşan bir ekip kurdu.

Kaspersky’de çalışan antivirüs uzmanlarından Alexei Malanov’a göre Blockchain bazlı platformlar sayesinde siber saldırılar daha kolay takip edilebilir ve bu saldırıların ardındaki isimler daha kolay yakalanabilir.

Malanov, bu tarz saldırılar düzenleyen kişilerin genelde cihaz kayıtlarını sildiklerini ve böylece arkada hiç iz bırakmadıklarını ancak Blockchain teknolojisi sayesinde bu durumun değişebileceğini düşünüyor.

Vladimir Putin’in eski danışmanlarından olan German Klimenko, siber güvenlik sektörü dahilinde yapılan Blockchain araştırmalarının “faydalı” olduğu yönünde bir yorum yapmıştı.

Rusya’nın sahil kentlerinden olan Anapa’da kurulacak olan laboratuvar genelkurmay başkanlığına bağlı olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment