Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Tapu Sistemi İçin Blockchain Deneyecek

Rus hükümeti önümüzdeki yılın başlarında blockchain tabanlı bir tapu sisteminin testlerine başlayacak.

Ekonomik Gelişme Bakanlığından yayınlanan önergeye göre Devlet Kayıt, Kadastro ve Kartografi Federal Ofisi (Rosreetr) ve Moskova hükümeti, denemelere 1 Temmuz 2018‘e kadar devam edecek ve test sonuçları hakkındaki son karar 1 Eylül’e dek belirlenecek.

Belgeye göre:

Blockchain‘in kullanım amacı mülk kayıt bilgilerinin uygunluk durumunu ve mülkiyet hakkının korunurluk düzeyini arttırmak olacak.”

Bundan 7 ay önce Rus başbakan Dmitry Medvedev, hükümetin 2 bakanından Blockchain teknolojisinin kamu sektöründe nasıl kullanılabileceğini araştırmasını istemişti. Şimdi de Blockchain ile ilgili taslak projeler geliyor.

O dönem yaptığı açıklama Medvedev:

“(Blockchain’i) genel olarak araştırmamız lazım. Hükümet sistemimize, kamu yönetimimize ve ekonomimize ne düzeyde uyarlayabileceğimi araştırmamız lazım. Konuyla ilgili bakanlara talimat verdim. İletişim Bakanı ve Ekonomik Gelişim Bakanı, bu teknolojinin “Dijital Ekonomi” oluşturmak için kullanılabilir olup olmadığını inceleyecek.”

Bir basın konuşmasında Ekonomik Gelişim Bakanı Maxim Oreshkin, Rosreetr‘in yüksek işletim maliyetinin, Blockchain teknolojisini bu alanda uygulamak için yeterli bir sebep olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment