Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vladimir Putin’in Siyasi Rakibine Bitcoin Bağışı Yağıyor!

Rusya‘da Vladimir Putin’in ana muhalefeti olarak gösterilen Alexei Navalny, şu ana dek Bitcoin aracılığıyla 3 milyon dolar civarında bağış toplamayı başardı.

Coindesk gibi kaynaklar tarafından yapılan haberler, Bitcoin’in Rusya’daki siyaset dünyasında oldukça önemli bir rol oynamaya başladığını gösteriyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ana rakibi olarak gösterilen Alexei Navalny’nin geçtiğimiz üç yıl içerisinde Bitcoin aracılığıyla 3 milyon dolar civarında para topladığı öğrenildi.

Navalny bundan br süre önce Yozlaşmaya Karşı Derneği’ni (FBK) kurmuş, bu dernek aracılığıyla aralarında başbakan Dimitri Medvedev gibi isimlerin de bulunduğu birçok hükümet yetkilisini ifşa etmişti.

Telegram’daki anonim bir kanal, geçtiğimiz günlerde yeni bir rapor paylaştı ve Navalny’nin örgütüne ait olduğu düşünülen cüzdanın şu ana dek oldukça yüklü miktarlarda bağışlar aldığını gösterdi.

Bu gelişme Rus medyasındaki Tsargrad TV gibi Putin yanlısı kaynaklarda dahi yoğun ilgi gördü. Çünkü bu bağışlar, “FBK yayınladığı ifşa belgeler karşılığında para mı alıyordu?” sorusunu doğurdu.

FBK yöneticilerinden Leonid Volkov kısa süre içerisinde konu hakkında bir açıklama yaptı ve FBK’nin “aldığı bağışlarla yaptığı soruşturmaların birbirlerinden tamamen bağımsız olduklarını” vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment