Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da “Elle Tutulur” Bitcoin Dolandırıcılığı

Bitcoin’in büyümesi yalnızca internet üzerinde gerçekleşmiyor. Roman Çingeneler ceplerine birkaç ruble sokmak için Rusya’nın Obninsk kentinde Bitcoin’in popülerliğini insanları dolandırmak için kullanıyorlar.

Çingeneler büyük yerel bir mağazanın önünde insanları “bunlar Bitcoin’in fiziki hali” diye kandırarak Bitcoin satıyorlardı.

Bitcoin Ucuza Gidiyor

Bunun bir dolandırıcılık olduğunun anlaşılması ancak bir Obninsk yerlisinin sosyal medyada insanları uyarmasıyla gerçekleşti.

Bu olayı “Bitcoin’in popülerliği gittikçe artıyor ve Bitcoin iyice büyüyor, her yere yayılıyor” gibi yorumlayabiliriz. Ancak maalesef şunu da unutmamak gerek ki insanlar Bitcoin yayılsa da, insanlar hala daha bunun ne olduğundan haberdar değil. Haberdar olmadıkları belli ki, elle tutulur Bitcoin almaya çalışıyorlar…

Sosyal medyada insanları uyaran hanımın mesajı:

“Saygıdeğer görünümlü çingeneler Aksenov Sokağı’ndaki mağazanın önünde Bitcoin satıyorlar. Benim eşim 1000 Ruble karşılığında 2 tane Bitcoin aldı, eve geldi ve sahte çıktılar. Şimdi onları geri satmanın hiçbir yolu yok.”

1000 Ruble’nin 62 ₺ civarına denk geldiğini düşünürsek, beyefendi gayet uygun fiyata Bitcoin almış…

Bir Nebze Teselli

İnsanları kandıran çingeneler, Bitcoin’in yükselişte olduğunu ve yakın zamanda da düşmeyeceğini söylüyor – bu pek de yalan sayılmaz – ve insanlara 1000 Ruble’lik bir yatırımın binlerce rubleye dönebileceğini söylüyorlar.

Çingenelerin sattıkları fiziki paraların arka planında devre kartını anımsatan bir görüntü var ve bu devre kartının üzerine Bitcoin logosu basılmış. Tabii bunların pek önemli yok çünkü fiziksel oldukları için pek değer taşımıyorlar.

Pek değer taşımasalar da yine de süs eşyası vb. gibi amaçlarla kullanılabiliyorlar. Sosyal medyadan biri de 1000 Ruble’sini kaptıran bu çifte tavsiye olarak satın aldıkları 2 fiziki Bitcoin’i internet üzerinden yaklaşık 300 Ruble (yaklaşık 20 ₺)’ye satabileceklerini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment