Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Merkez Bankası Onaylı İlk Pilot ICO, Yıl Sonunda Gerçekleşecek

Rusya Bankası Sberbank CIB ve Moskova Menkul Kıymetler Borsası Grubu’nun bir alt şirketi olan NRD’nin bir ICO gerçekleştireceği belirtildi.

Devletin sahibi olduğu Sberbank’ın yatırım yapan alt kolu olan Sberbank CIB ile NRD’nin, Rus Merkez Bankası ile de ortak çalışarak; Merkez bankasının katılacağı ilk ICO için kolları sıvadığı belirtilirken; iki kurumun bu ICO’nun gerçekleşmesi için üzerinde mutabık kaldıkları tarihin ise henüz belli olmadığı ancak; projenin yıl sonuna dek hayata geçmesinin planlandığı belirtildi.

Sberbank CIB’in başkanı Igor Bulantsev, bankanın Rusya’daki ICO pazarını ‘hayli yüksek potansiyelli’ gördüğünü belirtirken, bankada hizmet verdikleri birçok müşterinin de ICO’lara ilgi duyduğunu belirtti.

Bu deneme amaçlı olacak ICO’nun Moskova’daki en büyük konferans salonunun işletmesini yürüten Level One isimli bir firmanın internet üzerinden verdiği hizmeti tokenize etmekte kullanılacağı ifade edilirken; NRD’nin yöneticisi olan Eddi Astanin de Rus basınına açıklamalarda bulunarak; projenin sadece Ruble cinsinden satılacağını ve sadece seçilmiş belli başlı yatırımcılara hizmet verileceğini açıkladı.

Rus Merkez Bankası bilindiği üzre bu Nisan ayında yeni bir kanun taslağı hazırlamış ve Rus fintech şirketlerini Blockchain ve diğer yeni gelişen teknolojiler üzerinde yatırım yapmaya teşvik etmişti. Taslakta, şirketlerin böylesi denemeler yaparken, kanuni yükümlülükler ile kafalarını meşgul etmemeleri gerektiği ifade edilmişti.

Öte yandan Add Capital isimli bir yatırım firmasında ortak olan Alexei Prokofiev de, yerel basına demeçler verirken, bu pilot projenin, ICO’lar ve kripto paraların gelecekteki yasal konumlanmaları hakkında insanlara çok ciddi veriler sunacağını ve bu yüzden çok önemli olduğunu ifade etti.

Bu hafta, Rusya parlementosu kripto para sektörünün düzenlenmesi ile ilgili ilk kanun teklifini onadı. Yıl başından beri incelemede olan kanun, kripto paralar ve ICO’lar üzerine eğilirken; kripto paraları özel birer varlık olarak görürken, madencilik veya diğer kripto para – blockchain tabanlı projeleri bunun dışında tutuyor. Bu arada, bazı haberlere göre Rus Merkez Bankası, gelecekte kayıtlı yatırımcı olmayan kişilerin yapabileceği kripto para gönderim işlemlerine bir kısıtlama getirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment