Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Oteller Dünya Kupası Boyunca Ödemeler İçin Kripto Para Kabul Edecek

İçinde bulunduğumuz futbol sezonun sona ermesi ile tüm futbol kamu oyunun gözü, bir aylığına Rusya’da olacak. Dünya’nın en büyük spor organizasyonlarından biri, hatta belki de birincisi olan ve her futbol severin dört gözle beklediği Dünya Kupası için Rusya’da hazırlıklar artık son aşamaya gelirken, takımlarının tarihi maçlarına yerinde tanıklık etmek isteyen birçok taraftar, daha şimdiden otel rezervasyonlarını yaptırırken, bazıları da haldır haldır bilet ve otel aramak amacıyla interneti meşgul ediyor.

Maçların düzenleneceği şehirlerden biri olan Kaliningrad’da otel odalarının ödemesi için kripto para kullanılacağı haberleri Rus medyasında yer alırken, şehirde faaliyet gösteren Apartments Malina adındaki bir kurum; online ödeme sistemi Free Kassa ile iş birliği yaparak, taraftarların otel odalarını kripto para ödeyerek kiralamasının önünü açtı.

Kaliningrad’da 16 Haziran’da Hırvatistan – Nijerya, 22 Haziran’da Sırbistan – İsviçre, 25 Haziran’da İspanya – Fas, ve 28 Haziran’da turnuvanın en merakla beklenen maçlarından biri, Belçika – İngiltere oynanacak.

Konuyla ilgili Rus basınına konuşan Apartments Malina yöneticisi Anna Subotina, şu ifadeleri kullandı:

”Kripto paraların son dönemde ciddi ilgi gördüğünü ve birçok insanın bunu araştırdığını biliyoruz. Artık yavaş yavaş bir ödeme metodu olarak da karşımıza çıkıyorlar. Biz de şirket olarak yaptığımız fikir toplantılarında, Dünya Kupası için şehrimizi ziyaret edecek müşterilerimizin, kripto paralar ile ödeme yapabilme ayrıcalığını yaşamalarını istedik. Bizimle birlikte diğer otellerin de bu trendi izleyeceğini ve bu yenilikçi teknolojinin nimetlerinden faydalanacaklarını düşünüyoruz.”

Kaliningrad’daki otelin aksine, Rusya’da Dünya Kupası heyecanının yoğun bir şekilde  yaşanacağı Ekaterinburg, Moscow, Kazan, Saint Petersburg, Volgograd, Rostov-on-Don, Sochi, Nizhny Novgorod, Samara ve Saransk şehirlerindeki oteller, henüz benzeri bir uygulamaya gitmiş değil.

Free Kassa ismindeki online ödeme servis platformunun CEO’su Vitaly Lavrov da diğer şehirlerdeki otellerin henüz kendilerine ulaşmadığını belirterek, ”Aslında bizim otelden otele direk iletişim kurmamıza gerek yok. Zaten bu tarz yeni trendler, kalacak yer hizmeti sunan şirketler arasında hemen tutuluyor.” derken, Free Kassa’nın Saint-Petersburg’da yer alan Petersburg Social Commercial Bank ile ortak çalışması, yakın dönemde Saint Petersburg’daki otellerin de kripto para kabulüne geçebilecekleri yönünde yorumlandı.

Rusya’da geçtiğimiz ay, kripto paralar ve ICO’lar merkezinde yeni düzenlemeler tartışılmış ve konuşulmuştu. Ekonomik Gelişim Bakanlığı, İletişim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Rus Merkez Bankası’nın aralarında bulunduğu kurumlar kripto paralar ile alakalı daha teşvik edici yasaların gelmesini savunurken, Rus Maliye Bakanlığı’nın olaya diğer kurumlar kadar sıcak bakmadığı ifade edilmişti. Rusya’da kripto paraların ödeme yönteminden çok bir finansal değer olarak kabul edilmesi yönündeki görüş de geçtiğimiz haftalarda kendine yer bulmuştu.

Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası, 14 Haziran’da Luzhniki Stadı’nda oynanacak Rusya – Suudi Arabistan maçı ile start alacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment