Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’daki Petrol Şirketleri Atık Gazı Kripto Para Üretimi İçin Kullanmayı Düşünüyor

Rusya’daki petrol şirketleri ile devlet kurumları, petrol üretimi sırasında ortaya çıkan doğal gazı kripto para madenciliği yaparken kullanma fikrini değerlendirmeye başladı.

Kommersant’ın haberine göre Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Vasily Shpak, Rusya’daki petrol sahalarının kripto para madenciliği amaçlı kullanılması ihtimali hakkında geri dönüş alabilmek için Dijital Kalkınma, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakanlığı ile Merkez Bankasına başvurdu.

Petrol sahalarından çıkan doğal gazın enerji üretiminde kullanılması ve kripto para madenciliği yapılacak veri merkezlerine aktarılması fikrinin, özel şirketler tarafından gündeme getirildiği ve otoritelerin değerlendirmesine sunulduğu aktarılıyor.

Şirketlerin petrol üretirken bir yan ürün olarak elde ettiği doğal gaz, zaman zaman maddi ve lojistik sebeplerle flaring denen yöntem ile yok edilebiliyor. ABD’de Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz, bu doğal gazın Teksas’taki kripto para madencilerine aktarılması için yakın zamanda bir öneride bulundu.

Sahalardan çıkan atık doğal gazın madencilik amacıyla kullanılmasının “yabancı yatırımcıların ilgisini çekebileceği” ve Rusya’daki otoriteler tarafından “görüşülmeye devam ettiği” bildirildi.

Gazprom’a bağlı olan Gazpromneft, geçen yıl Sibirya’daki bir petrol sahasından elde ettiği atık doğal gazı elektriğe dönüştürüp, madencilik şirketlerine yönlendirmeye başlamıştı. Gazpromneft ile test amaçlı iş birliği yapan Vekus adlı bir firma, bu sayede bir ayda 1,8 BTC üretti.

Yerel uzmanlar, söz konusu uygulamanın hukuki açıdan sorunlar doğurabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!