Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’dan Uluslararası Ödemeler için Bitcoin (BTC) ve Alternatif Kripto Paralara Yeşil Işık

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Ksenia Yudaeva, merkez bankasının uluslararası işlemlerde kripto para birimlerinin kullanımına açık olduğunu söyledi.

Başkan Yardımcısı Ksenia Yudaeva, 31 Mayıs tarihinde gazetecilerle gerçekleştirdiği toplantıda, merkez bankasının uluslararası ödemeler için Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerinin kullanımına açık olduğunu söyledi.

Prensipte uluslararası işlemlerde kripto para birimlerinin kullanımına itiraz etmiyoruz.

Rusya Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz hafta kripto para birimlerinin uluslararası ödemeler için kullanılmasına izin verilmesinin, devam eden yaptırımların etkisini azaltabileceği yönünde açıklama yapmıştı.

Yudaeva, ülkedeki düzenleyici otorite olarak bankanın, Rusya’da kripto para birimlerinin daha geniş kullanımını finansal bir tehdit olarak görmeye devam ettiğini yineledi.

Hala kripto para birimlerinin ülke içinde, özellikle Rusya’nın finansal altyapısında aktif olarak kullanılmasının vatandaşlar ve kullanıcılar için büyük riskler oluşturduğuna inanıyoruz. Ülkemizde bu risklerin oldukça büyük olabileceğine inanıyoruz.

Yudaeve ayrıca kripto para madenciliği konusundaki tutumlarını yeniden gözden geçirdiklerini söyledi.

Rusya Merkez Bankası, ocak ayında ülkede kripto para madenciliğini yasaklamayı önermişti.

 

Rusya Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Vasily Shpak, hafta başında hükümetin son madencilik tahminleri doğrultusunda kripto para madenciliğinin kanun kapsamına alınması yönünde çağrıda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!