Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sahte Uygulama İndirdi, 380 Bin Doları Yok Oldu

Bir kripto para yatırımcısı, sahte borsa uygulamasına 384.006 dolarını kaptırdı. Dolandırıcılar, iki saat içerisinde yatırımcının tüm parasını çaldı.

ABD’nin Utah eyaletinde yaşayan Brandon Larsen, kripto para dolandırıcılarına karşı insanları uyarıyor. CBS Austin haberine göre, yatırımcı binlerce dolarını çaldırdı ve yaşadığı olay karşısında çok gözyaşı döktü.

FBI, olayla ilgili araştırma yapmayı sürdürüyor.

Olay nasıl meydana geldi?

Brandon Larsen, telefonunda kripto para işlemleri yapmak istiyordu. Larsen, bunun için 1inch kripto para borsasının mobil uygulamasını indirdi. Fakat yatırımcı, borsanın mobil uygulaması olmadığını bilmiyordu ve bu nedenle indirdiği uygulamayı gerçek sandı. Ardından yatırımcı, uygulamanın dijital cüzdanına erişmesi için izin verdi. Fakat iki saat sonra, cüzdanındaki tüm para gitmişti.

kripto-para-cüzdan
Larsen, “Kripto para piyasasında kime güveneceğinizi iyi seçmelisiniz.” dedi.

1 milyon dolar hedefi devam ediyor

Larsen, kripto para serüvenine Aralık 2019’da Bitcoin alarak başladı. İlerleyen zaman içinde portföyüne farklı kripto paralar da ekledi ve kripto paralarının değeri 700.000 dolara ulaştı. Hayali, portföyünün 2021’de 1 milyon dolar olmasıydı.

Yatırımcı, her ne kadar sahte uygulamada binlerce dolar kaybetmiş olsa da 1 milyon dolar hedefini sürdürüyor. Larsen, kripto paralardan kazanmak için birçok fırsat bulunduğunu ve bu fırsatlardan yararlanacağını söyledi.

Dolandırıcılara karşı uyardı

Yatırımcı, “paranı ikiye katlayacağız” gibi vaatlerle insanların dolandırıldığını belirtiyor. Dolandırıcıların “Bize 10 yolla, biz sana 20 yollayalım.” gibi sözler sarf ettiklerini belirten Larsen, bu kişilere para yollayınca hiçbir zaman geri ödeme yapmadıklarını söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!