Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sam Altman’ın Altcoin’i, Kripto Altyapı Platformuyla İş Birliği Yapıyor

İnsan doğrulama projesi Worldcoin, World Chain blockchain’in önümüzdeki haftalar veya aylarda piyasaya sürülmesi öncesinde web3 altyapı platformu Alchemy ile iş birliğine gittiğini duyurdu.

“World Chain geliştiricileri, Alchemy ile ortaklık kurarak hem temel hem de veri API’leri, indeksleme çözümleri ve geliştiricilerin uygulamalarını güçlendirmek için ihtiyaç duyduğu diğer araçlar dahil olmak üzere tam kapsamlı bir web3 geliştirici platformuna anında erişim sağlayacaklar” açıklaması yapıldı.

Tools for Humanity’nin Protokol Başkanı Steven Smith, “Alchemy geliştirici araç seti, web3’te bildiğimiz en kapsamlı araç setidir” dedi.

Worldcoin, yeni projesini gelecek aylarda açacak

Worldcoin projesi, OpenAI CEO’su Sam Altman ve şirketin CEO’su olarak da görev yapan Alex Blania tarafından kurulan Tools for Humanity tarafından geliştiriliyor.

Worldcoin Foundation, Nisan ayında World Chain adlı yeni bir Layer 2 blockchain kuracağını duyurmuştu. Yeni blockchain, göz bebeklerini taratarak insan olduklarını kanıtlamaya istekli kişilere World ID atayarak Worldcoin projesinin daha verimli çalışmasını sağlamak için tasarlanıyor.

Web sitesindeki verilere göre proje, 6 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştı.

Çarşamba günü yapılan açıklamada World Chain’in “Superchain’in bir parçası olarak Optimism, Coinbase ve daha geniş Ethereum ekosistemi ile birlikte çalışacağı” belirtildi.

Worldcoin, yeni blockchain’in bu yaz içinde piyasaya sürülmesinin planlandığını belirtti.

Alchemy’den Noam Hurwitz, Worldcoin ile güçlerini birleştirmenin, daha fazla “ana akım” internet kullanıcısını blockchain’e getirme amacına hizmet ettiğini söyledi

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!