Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung’dan Blockchain ve 6G Hamlesi

Üst düzey bir Samsung yöneticisi tarafından yapılan açıklamalara göre şirket Blockchain, yapay zeka ve altıncı nesil mobil internet ilgili yeni çalışmalar yapabilmek için kolları sıvadı.

Güney Kore’nin dev şirketi Samsung’un yönetim kurulu başkan yardımcısı Jay Y. Lee geçtiğimiz hafta Samsung yöneticileriyle bir araya geldi. Bloomberg tarafından yapılan habere göre Samsung yöneticileri bu toplantı sırasında şirketin günümüz teknolojileriyle ilgili planları hakkında konuştular.

Toplantıya ilişkin yayınlanan notlara baktığımızda Samsung’un birkaç farklı teknolojiyle ilgili yeni çalışmalar peşinde olduğunu söyleyebiliriz. Bloomberg tarafından yapılan habere göre bu teknolojilerin arasında özellikle Blockchain ve altıncı nesil mobil internet (6G) bulunuyor.

Samsung’un Blockchain ile ilgili çeşitli çalışmalar yaptığı zaten biliniyordu. Öyle ki geçtiğimiz ay çıkan haberler, Samsung’un yeni telefonlarına kripto para ve Blockchain teknolojileriyle ilgili bazı özellikler eklemeyi düşündüğünü dahi öne sürüyorlar.

Şirket yöneticileri Samsung’un bu alandaki çalışmalarını hızlandırmak ve çeşitlendirmek istiyorlar. Jay Y. Lee’nin açıklamalarına göre şirketin amacı Blockchain ile ilgili yeni projeler denemek ve bu alanda çalışan şirketlerle işbirliği yapmak. Kendisinin konu hakkındaki yorumu şu şekilde:

“Kendimizi yeni temeller atmaya zorlamalı ve bunu yaparken geçmişteki başarılarımızla kısıtlı kalmamalıyız.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment