Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şant Manukyan Yanıtladı: Bitcoin Yükselecek mi?

Ünlü global stratejist ve analist Şant Manukyan, yayınladığı video ile Bitcoin fiyatındaki son düşüşü değerlendirdi ve ‘Bitcoin yükselecek mi?’ sorusuna yönelik bazı ipuçları verdi. Bitcoin’in genel piyasaya olan duyarlılığının giderek arttığını vurgulayan Manukyan, bu kırılmanın iyiye işaret olmadığını söyledi.

Son 7 günü %10 oranında bir değer kaybı ile geride bırakan Bitcoin’in durumunu yorumlayan isimlerden biri de ünlü analist Şant Manukyan oldu. Youtube üzerinden yayınlanan videoda Bitcoin’e de değinen analist, BTC cephesinde çok sert bir satış trendi kaydedildiğini vurguladı. Manukyan, gelecekte yükseliş trendinin sürmesi ve daha çok satışı tetiklememesi için; Bitcoin’in değerini bir an önce 10.800 dolar barajının üzerine atması gerektiğini de belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın yaptığı enflasyon arttırma açıklamalarından sonra Bitcoin piyasasında bir yükseliş trendi bekleniyordu. Analist Bitcoin’in bu beklentiyi karşılayamadığını; Fed’in açıklamalarından sonra dahi gelinen noktanın bu sert kırılma olduğunu vurguladı.

Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde değerli maden ya da BTC değerlerinin yanı sıra; konut, araba gibi diğer varlıkların da değer kazandığını vurgulayan Manukyan, Bitcoin ve altın gibi varlıkların asıl değerlerini enflasyon zamanlarında değil, bankaların ve kamunun durumu karşısında izleyeceği yollarda belli edebileceğini savundu.

Bitcoin’in Geleneksel Piyasaya Olan Korelasyonu Artıyor

Şant Manukyan’ın yaptığı açıklamalarda en dikkat çekici noktalardan biri de Bitcoin’in geleneksel piyasa ile korelasyon göstermesine değinmesiydi. Analist, Bitcoin’in piyasaya adapte oluşunun net olarak gözlemlenebildiğini söyledi.

Manukyan, BTC’nin yaşadığı çakılmanın genel piyasa ile koordineli bir şekilde gözlemlenmesini eleştirirken “Geçtiğimiz hafta hisse senedi piyasası %4 düşerken, Bitcoin grafiklerinin yükselişte ya da stabil kalması, portföyler açısından olumlu bir gelişme olarak yorumlanabilirdi” dedi. Wall Street’in Bitcoin’i daha fazla kucaklamasının BTC piyasa duyarlılığını giderek arttırdığını belirten analist, bu bakımdan yaşanan son kırılmanın negatif bir gelişme olduğunu da vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment