Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Santander: Bu Bahar Ripple İle Birlikte Uluslararası Ödeme Uygulaması Çıkaracağız

Business Insider‘ın 24 Mart’ta bildirdiği üzere, Santander bankacılık grubu Ripple partnerliğinde, Ripple’ın Blockchain xCurrent ve RippleNet platformlarını kullanan bir para transfer uygulaması çıkaracak.

23 Mart’ta Londra’da gerçekleşen International Fintech konferansında, şirketin İngiltere CEO’su Nathan Bostock çıkarılacak uygulama hakkında şunları söyledi:

“Bu ilkbaharda, eğer kimse bizden önce davranmazsa, blockchain teknolojisiyle sınır ötesi ödemeleri gerçekleştiren ilk büyük perakende bankası olacağız.

Bu yılın Ocak ayı sonunda, Santander CEO’su Ana Botin, şirketin 2017 kazanç sunumunda uygulama lansmanından bahsetti ve uygulamanın İspanya, Brezilya, İngiltere ve Poloya’ya açık olacağını belirtti.

Business Insider’a göre, Santander, 2015 ve 2016 yıllarında Ripple’a yatırım yaptı. 2016 yılında yapılan denemelerle uluslararası bir ödeme uygulamasını test etti. Bu da, Ripple’ın teknolojisinin transferleri bir günden daha kısa sürede tamamladığını gösterdi. Ödeme uygulaması aynı zamanda bir para transferinin tahmini maliyetini de gösterebiliyor.

Bu seneye kadar Ripple, hızlı ödemeler yapmak için MoneyGram ile işbirliği yaptı.  MoneyGram, anında yurtiçi ödeme uygulaması yapmak için 61 Japon bankasından oluşan bir birlik ve bu bankaların yanı sıra uluslararası ticari havaleler için bir de Güney Kore bankası bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment