Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Quorum’u Blockchain Platformu Yapmayı Düşünüyor

Bloomberg’in 23 Mart’ta bildirdiği üzere, JPMorgan Chase, Quorum‘u kendi blockchain ve akıllı sözleşme platformu yapmayı düşünüyor.

Adı açıklanmayan bir kaynak Bloomberg’e Quorum’un daha fazla iş ortağı çekebilecek bağımsız bir varlık olarak daha iyi işleyip işlemeyeceği konusunda henüz bir sonuca ulaşılmadığını söyledi. Financial Times, diğer adsız kaynakların, Quorum’a bağlı JPMorgan etiketinin, JPMorgan’ın rakipleri olan potansiyel ortakları yönlendirebileceğini söylediğini de ekliyor.

JPMorgan adına konuşan Brian Marchiony, bir e-postada şirketin dağıtılmış defter teknolojisine inanmayı sürdüreceğini ve iş alanında dönüştürücü bir rol oynayacağını, bu sebeple aktif olarak birçok blockchain çözümleri geliştirdiklerini söyledi. Marchiony spekülasyonlara yorum yapmayacağını ekledi, fakat:

“Quorum, finansal hizmetlerin ötesinde son derece başarılı bir girişim platformu haline geldi ve onun potansiyelinden dolayı heyecan duyuyoruz.”

JPMorgan Quorum’u, kurucu ortaklarından biri olduğu Ethereum Enterprice Alliance (EEA) kapsamında 2016 yılında oluşturdu. 2017 yılının Şubat ayında, Ethereum Blockchaini’ne gizlilik, ölçeklenebilirlik ve güvenlik sağlamanın bir yolu olarak başlatılan EEA, şu anda JPMorgan ve Santander gibi 200’den fazla üyeye ve MasterCard, Intel ve Microsoft gibi yeni üyelere sahip.

Ethereum (ETH) Blockchain üzerinde çalışan ve Ethereum Go istemcisinden sonra modellenen Quorum platformu, Pfizer ve Genentech’in yanı sıra Microsoft Azure ve diğerleri tarafından da kullanılıyor.

JPMorgan, blockchain teknolojilerini kripto para birimlerinin arkasına koymuş olmasına rağmen, CEO Jamie Dimon, bir noktada Bitcoin’i (BTC) sahtekarlık olarak nitelendirirken, sonrasında Cointelegraph’a yaptığı bir açıklamada şüpheci olmadığını söyleyerek çelişkili ifadelerde bulundu.

JPMorgan, Şubat ayının başlarında, kripto para birimlerinden, kaybolması mümkün gözükmeyen blockhain platformlarının arkasında yenilikçi bir girdap olarak bahsetmişti. JPMorgan, daha sonra Şubat’ın sonlarındaki yıllık raporlarında kripto para birimlerinin finansal kurumları aksatabilecek bir risk olduğunu yazmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment