Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Santiment Açıkladı: Ripple Ağındaki Bu Veriler XRP İçin Bir Boğa Sinyali Olabilir

Ripple ağı üzerindeki bazı on-chain veriler XRP için bir boğa sinyali olabilir.

On-chain analitik platformu Santiment 3 Ocak tarihinde sosyal medya üzerinden yayınladığı bir raporda, Ripple ağı üzerindeki son verilerin XRP’de güçlü bir boğa piyasasına işaret edebileceğini öne sürdü. Raporda, XRP balinalarının genel hareketleri, fonlama oranları, uzun vadeli yatırımcılar ve kısa vadeli yatırımcıların kar zarar oranları ele alındı.

Santiment ilk olarak bilançosunda 1.000.000 ile 10.000.000 XRP bulunan cüzdanların hareketini inceledi. Son altı ayda ilgili cüzdanların varlıklarını %25 artırarak 4,09 milyar XRP’ye çıkardığını belirtilirken bu birikim ivmesinin genellikle piyasa diplerinde gerçekleştiğinin altı çizildi.

Santiment, bir varlığın maliyetinin reel piyasa fiyatı ile arasındaki farkı ölçen MVRV metriğinin 30 günlük periyotta yaklaşık %7 negatif olduğunu öne sürdü. Yatırımcıların şu anda yaklaşık %7 zararda olduğunu belirtirken bu durumun yatırımcıların zararına satış yapmaktan vazgeçmesine ve fiyatların yükselmesine neden olabileceğine dikkat çekildi.

Santiment’in baktığı bir diğer metrik ise MVRV Long/Short Difference oldu. Uzun vadeli yatırımcıların MVRV oranının kısa vadeli yatırımcıların MVRV oranı ile arasındaki farkı ölçen bu metriğin yükselmesinin boğa piyasasına işaret edebileceği iddia edildi.

Santiment ayrıca XRP’ye yönelik duyarlılığın son iki aydır negatif seyrettiğini ancak fiyatın bu durumdan etkilenmediğini belirtti. Santiment satıcıların tükendiğinin bir işareti olabilecek bu durum sonucunda fiyatın satıcı yetersizliğinden dolayı yükselebileceğini ifade etti.

Öte yandan Santiment, XRP için Binance fonlama oranının negatif seyrettiğini ancak yatırımcıların davranışları ile yakından ilişkili olan bu metriğin fiyat hareketlerini doğru tahmin edemeyebileceğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!