Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Santiment İki Altcoin’e Dikkat Çekti: Piyasa Dönerse Roket Gibi Uçacaklar!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance üzerinde yer alan 2 altcoin negatif fonlama oranlarıyla dikkat çekti.

On-chain analiz platformu Santiment tarafından aktarılan bilgiye göre Bitcoin Cash (BCH) ve Loopring (LRC) son günlerdeki negatif fonlama oranlarıyla öne çıktı.

Binance üzerindeki vadeli işlem verilerine dayandırılan negatif fonlama oranları, yatırımcıların BCH ve LRC üzerinde yüklü miktarda short (kısa) yönlü pozisyon taşıdığını gözler önüne serdi.

Santiment, yaşanan son düşüşler esnasında en çok short pozisyona ev sahipliği yapan bu varlıkların sıçrama (bounce) belirtisi gösterdiğini işaret ederken olası bir piyasa dönüşünde bu short işlemlerin yükselişi hızlandıracak yakıta dönüşebileceğini hatırlattı:

BitcoinCash ve Loopring bu hafta kripto piyasalarının ağır bir şekilde düşmesinin ardından Binance’de kısa pozisyon açılan varlıklar arasında yer alıyor. Zaten sıçrama işaretleri gösteriyorlar ve piyasa toparlanmaya başlarsa muhtemelen kısa pozisyon tasfiyeleri roket yakıtı görevi üstlenecek.

CoinGecko verilerine göre BCH son 24 saat içerisinde %0,3’lük yükselişle 236 dolardan, LRC ise %1,17’lik düşüşle 0,23 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!