Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Satoshi Capital Research, Stabil Kripto Paralara İlişkin Bir Rapor Yayınladı

Stabil kripto paralar, 2018 yılının ikinci yarısında sektörün en fazla dikkat ettiği konuların başında geliyordu. Birbiri ardına çıkan, farklı itibari para birimleri ve farklı yöntemler yaptığını iddia eden stabil kripto paraların çılgınlığı hemen hemen bir önceki dönemin ICO mania’sına yaklaşmıştı. Konu ile ilgili bir rapor kaleme alan Satoshi Capital Research şirketi, stabil kripto paralar ile ilgili olumlu ifadeler kullandı.

Raporda, stabil kripto paraların; geleneksel ödeme yöntemi sistemlerine daha uygun bir yapıda olduğu ifade edilirken; stabil kripto paraların Bitcoin’e göre, daha ciddi bir pazar avantajı olduğuna da vurgu yapıldı.

Stabil Kripto Paralar: Yeni Bir Banka Hesabı adı ile yayınlanan raporda, stabil koin marketinin toplamda 18 trilyon dolarlık bir pazar fırsatına sahip olduğu ifade edilirken, Bitcoin için ise bu rakamın 15 trilyon dolar olarak hesaplandığına vurgu yapıldı.

Stabil kripto paraların, yerel noktadaki ödeme sistemlerine kıyasla çok daha hızlı ve ucuz olduğu ifade edilirken; bu durumun da gelecekte doğru işlenmesi halinde ciddi bir avantaja dönüşebileceğine vurgu yapıldı.

Tether’in şu anda sektördeki stabil kripto paralar arasında en dominantı olduğu ifade edilirken, bununla birlikte, yakın dönemde çıkan Gemini USD, Paxos ve Circle USD gibi stabil kripto paraların da, yavaş yavaş pazar paylarını büyüttükleri ifade edildi.

Raporda, Venezuela gibi zor durumdaki ülkeler için stabil kripto paraların; geleneksel banka hesaplarına ciddi bir rakip olduğuna da vurgu yapıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment