Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SWIFT, Blockchain Teknolojisinin ”Aranan Kan” Olmadığını İddia Etmekte

Dünyanın en büyük bankalar arası ödeme ağlarından birisi olan SWIFT, son günlerde yetkililer tarafından yapılan çeşitli açıklamalar ile sıkça gündeme gelmekte. SWIFT, geçtiğimiz haftalarda R3’ün Corda Settler platformun kullanılacağının açıklanması ile gündeme bomba gibi düşmüş ve Corda ile XRP arasındaki iş birliğinden dolayı SWIFT’in en büyük rakiplerinden birisi olan Ripple’ın teknolojisini kullanacağı ifade edilmişti.

30 Ocak tarihinde ilgili haber sayesinde ciddi bir fiyat artışı bile yaşayan XRP, SWIFT tarafından yapılan yeni bir açıklama sonrası benzer bir yükselme yaşamayabilir. American Banker kaynağının aktardığına göre, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse‘nin önceki iddialarının aksine, SWIFT’in küresel ödeme girişimi (GPI) yakında rekabeti ciddi bir şekilde kızıştırabilir.  Aktarılan bilgilere göre GPI şuan için 450 banka tarafından kullanım görmekte ve küresel ödeme ağının %80’i bu ağdan yürütülüyor. Yapılan ödemelerin günlük miktarının ise 300 milyar doları geçtiği tahmin edilmekte.

SWIFT’in GPI platformunun bankacılara hitap eden kısmı ise, yapılan işlemlerin hızı ve şeffaflığı olarak bilinmekte. SWIFT bünyesinde küresel bankacılık piyasasından sorumlu olan Wim Raymaekers, konu hakkında yaptığı açıklamada bankaların GPI platformunda bulunan API temelli teknolojiden oldukça mutlu olduğunu ve bunun ”çok daha hızlı bir ödeme işlemi” sağladığını ifade etti.

Ripple ise geçtiğimiz tarihlerde yaptığı bir duyuru ile 200’den fazla ortağa ulaştığını belirtmişti. GPI platformunun müşterisi Ripple’nin iki katı olsa da, Ripple’nin elde ettiği oransal büyüme gerçekten önemli.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment